- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Άρθρο 12 Παράταση θητείας διοικήσεων νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας

 

Η θητεία των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), η οποία παρατάθηκε έως την 30ή.9.2023, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 6 του ν. 5046/2023 (Α’ 137), καθώς και η θητεία των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., η οποία λήγει έως την 31η.12.2023, παρατείνονται, από τη λήξη τους, αυτοδικαίως, έως την 31η.12.2023. Η παράταση του πρώτου εδαφίου λήγει αυτοδικαίως και αζημίως σε περίπτωση ορισμού διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., σύμφωνα με την κατά περίπτωση κείμενη νομοθεσία.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Άρθρο 12 Παράταση θητείας διοικήσεων νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας"

#1 Σχόλιο Από Παναγιώτης Γκαρμπουνώφ Στις 20 Σεπτεμβρίου 2023 @ 11:15

Στο πλαίσιο της επείγουσας ενίσχυσης του ΕΣΥ σε συνδυασμό με τις τεράστιες λίστες αναμονής των ειδικευόμενων θεωρώ επιβεβλημένη την αύξηση των θέσεων ειδικότητας, κυρίως στην Παθολογία και την Χειρουργική που καλούνται να αντιμετωπίσουν τον μεγαλύτερο όγκο περιστατικών, κυρίως στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας. Με αυτόν τον τρόπο τόσο θα υπήρχε μια αποσυμφόρηση των λιστών αναμονής ειδικότητας όσο και θα βελτιωνόταν αρκετά η παροχή υπηρεσιών υγείας στα νοσοκομεία, λαμβάνοντας υπόψη την σημαντικότατη συνδρομή των ειδικευόμενων σε αυτά.
Ταυτόχρονα η δυνατότητα υποβολής δυο αιτήσεων παράλληλα για μερική και πλήρη ειδικότητα Παθολογίας και Χειρουργικής, κάτι που δεν επιτρέπεται μόνο για αυτές τις δυο ειδικότητες, θε βοηθούσε προς αυτή την κατεύθυνση.
Παράλληλα η πρόσφατη ανακοίνωση του πανελλήνιου συντονισμού ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου διατυπώνει με τον πιο σαφή τρόπο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγροτικοί ιατροί και θα πρέπει να ληφθεί υπόψην.
Ως ιατρός θεωρώ πως τέτοιες παρεμβάσεις θα βοηθούσαν άμεσα και καθοριστικά στην βελτίωση του ΕΣΥ.

#2 Σχόλιο Από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥΧΤΙΔΗΣ Στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 @ 04:21

κάπου έχετε μπερδέψει τη 2 κ 3η ημερομηνία?

#3 Σχόλιο Από Κτενιαδακης Στυλιανος Στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 @ 14:32

ειναι προφανες οτι η λίστα χειρουργειου δεν εχει αποδωσει τον ασθενοκεντρικο χαρακτηρα της , οπως ήταν ως προσχέδιο, αλλα εχει τεραστιες στρεβλώσεις με αποτελεσμα αφενος τις μακροχρονες αναμονες και αφετερου τη μη πραγματοποιηση οξεων (οχι εκτακτων) χειρουργειων σε προβλεπομενο χρονο. Μεγαλος αριθμος χειρουργων παραμενει ανενεργος λόγω ανισοκατανομης χρονου απο τη Διυθυνση της κλινικης, μικραινει ο αριθμος διαθεσιμων αναισθησιολογων και πολλες επεμβασεις μικρης βαρυτητας θα μπορουσαν να εκτελουνται ειτε στα μικροτερα νοσοκομεια, ειτε σε απογευματινες ωρες με αντιστοιχη επιβαρυνση του ασθενους, ειτε με συμπραξη με ιδιωτικο φορεα και χειρουργο του Δημοσιου. υπαρχουν πολλες παραμετροι που δεν θα αναλυθουν εδω αλλα επιγραμματικα : 1)αν γινει ενιαια λιστα για ολη την Ελλάδα θα φανει επιτελους ποιος πραγματικα ειναι ο αριθμος των ασθενων σε αναμονη καθως ελπιζω θα σβηστουν οι διπλοεγγραφες. 2)θα αναγκαστουν τα Νοσοκομεια να δινουν προβλεπόμενη ημερομηνια χειρουργειου σε καθε ασθενη ωστε να μπορει κατα το δυνατον να προγραμματισει ο ιδιος τις δρασεις του . Τελος μια προταση σε ενια λιστα θα ειναι να δημιουργηθει μια Priority List η οποια θα βασιζεται αφενος στο χρονο αναμονης αλλα με πολλαπλασιαστη κλινικους παραγοντες κατηγοριοποιησης της νοσου δηλαδη P= a* t οπου P αριθμος προτεραιοτητας τ ο χρονος στη λιστα και a οι κλινικοι παραγοντες για καθε νοσο (για τις κυριοτερες οπως βουβωνοκήλη, καταρρακτης , φλεβικοι κιρσοι ) οπου θα αποτυπωνεται η πραγματικη αναγκη και επειγοντοτητα χειρουργειου. παραδειγμα απο το Managing surgical waiting lists through dynamic priority scoring ,J Powers et al , Springer και στη διαθεση σας για λεπτομερειες