Άρθρο 73 Μεταβατικές διατάξεις Μέρους Β’

 

  1. Μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών του ν. 5062/2023 (Α’ 184) για την επιλογή του Προέδρου και των Αντιπροέδρων του Ε.Ο.Π.Α.Ε., το πρώτο Δ.Σ. του Οργανισμού ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 5062/2023.
  2. Κατά την πρώτη συνεδρίασή του και έως την έγκριση του Εσωτερικού Κανονισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας του άρθρου 45, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Π.Α.Ε.:

α) αποφασίζει τη διάρθρωση των Διευθύνσεων του Τομέα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Λειτουργίας και των Διευθύνσεων σε Τμήματα που, σύμφωνα με το άρθρο 46, υπάγονται απευθείας στον Πρόεδρο,

β) τοποθετεί, με απόφασή του, το προσωπικό που, κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, υπηρετεί στις διευθύνσεις και τα τμήματα του διοικητικού και οικονομικού τομέα των συγχωνευόμενων νομικών προσώπων, μονάδων και τμημάτων της παρ. 1 του άρθρου 29, στις Διευθύνσεις και στα Αυτοτελή Τμήματα που συστήνονται με τα άρθρα 46 και 47 του παρόντος, αντίστοιχων αρμοδιοτήτων και

γ) ορίζει τους Προϊσταμένους όλων των Διευθύνσεων του Τομέα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Λειτουργίας, της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου και των Αυτοτελών Τμημάτων που συστήνονται με τα άρθρα 46 και 47 του παρόντος, κατόπιν εισήγησης του Προέδρου του Οργανισμού.

  1. Εντός του πρώτου τριμήνου από την έναρξη λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Α.Ε. και έως την έγκριση του Εσωτερικού Κανονισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας του άρθρου 45, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, μετά από εισήγηση του Επιστημονικού του Συμβουλίου:

α) αποφασίζει τη διάρθρωση των Διευθύνσεων του Τομέα Θεραπείας σε Τμήματα,

β) εντάσσει, με απόφασή του, στα Τμήματα της περ. α) τις υπηρεσίες και τα προγράμματα πρόληψης και ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης, θεραπείας και επανένταξης των νομικών προσώπων, των θεραπευτικών μονάδων, των τμημάτων και των προγραμμάτων της παρ. 1 του άρθρου 29, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών μονάδων τους, όπως αυτά υφίστανται, κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος,

γ) ορίζει τους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων του Τομέα Θεραπείας.

  1. Για τη διευκόλυνση της επιστημονικής λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Α.Ε. και μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών της παρ. 3 του άρθρου 41, το πρώτο Επιστημονικό Συμβούλιο του Οργανισμού ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας. Ως μέλη του δύναται να οριστούν επιστήμονες με ειδικές γνώσεις στον χώρο της υγείας που δεν ανήκουν στο προσωπικό των συγχωνευόμενων νομικών προσώπων, μονάδων και τμημάτων της παρ. 1 του άρθρου 29.
  2. Έως την έγκριση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Α.Ε. το προσωπικό που μεταφέρεται σε αυτό με την παρ. 2 του άρθρου 30 συμμετέχει στο πρόγραμμα εφημεριών του Ε.Σ.Υ., καλύπτοντας τις ανάγκες των φορέων προέλευσής τους.
  3. Ημέρες αδειών του προσωπικού των νομικών προσώπων, των θεραπευτικών μονάδων, των τμημάτων και των προγραμμάτων της παρ. 1 του άρθρου 29, που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εντός του έτους 2023, δύνανται να χρησιμοποιούνται έως την 31η.12.2024.
  4. 7. Έως την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης της παρ. 10 του άρθρου 71, για τις προσλήψεις του προσωπικού του Ε.Ο.Π.Α.Ε. που εξαιρείται από τις διατάξεις του ν. 4765/2021 (Α’ 6), σύμφωνα με την περ. στ της παρ. 2 του άρθ. 2 του εν λόγω νόμου, εφαρμόζονται οι υπό στοιχεία Υ5γ/Γ.Π. οικ. 2496/30-7-2001 (Β΄1010) και Υ5γ/Γ.Π. οικ. 22284/28.2.2002 (Β΄307) κοινές αποφάσεις των Υπουργών Εσωτερικών, Δημοσίας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Υγείας και Πρόνοιας.
  5. Ειδικά για το έτος 2024:

α) οι προϋπολογισμοί του Ο.ΚΑ.ΝΑ. και του ΚΕ.ΘΕ.Α. εκτελούνται όπως έχουν εγκριθεί για το οικονομικό έτος 2024 από τις οικονομικές υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Α.Ε.. Διατάκτης των εκτελούμενων προϋπολογισμών αμφότερων των φορέων ορίζεται ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Α.Ε.,

β) η διοικητική και οικονομική υποστήριξη των θεραπευτικών μονάδων, τμημάτων και προγραμμάτων της παρ. 1 του άρθρου 29 εξακολουθεί να ασκείται, έως την 31η.12.2024, από τις υπηρεσίες που τις ασκούσαν μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος. Οι δαπάνες αυτών βαρύνουν έως την 31η.12.2024 τις πιστώσεις του προϋπολογισμού των νοσοκομείων από τα οποία μεταφέρονται σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 29,

γ) ο απολογισμός για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2024 πραγματοποιείται από τον Ε.Ο.Π.Α.Ε. για το σύνολο των νομικών προσώπων, των θεραπευτικών μονάδων, των τμημάτων και των προγραμμάτων της παρ. 1 του άρθρου 29.

  1. Έως την έκδοση της απόφασης του Υπουργού Υγείας της περ. γ) της παρ. 2 του άρθρου 71, εφαρμόζεται η υπό στοιχεία ΔΥΓ6/ΓΠ123148/9.11.2011 απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Β΄ 2773).

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

  1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
  2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
  3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
  4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
  5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
  6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
  7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
  8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
  9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».