ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 72 Μεταβατικές διατάξεις Μέρους Α΄

1. Από την έναρξη ισχύος του Εθνικού Δικτύου Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (Ε.Δ.Υ.Ψ.Υ.) και μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών του ν. 5062/2023 (Α΄184) για την επιλογή, σε κάθε Δ.Υ.Πε., Υποδιοικητή αρμόδιου για θέματα ψυχικής υγείας, τα καθήκοντά του ανατίθενται προσωρινά, με απόφαση του Διοικητή της Υ.Πε., σε έναν (1) εκ των δύο (2) υπηρετούντων κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος Υποδιοικητών της.
2. Μέχρι την επιλογή προϊσταμένων, σύμφωνα με τη διαδικασία του Κώδικα Δημόσιων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007, Α΄26), η τοποθέτηση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Συντονισμού Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και των Προϊσταμένων των οργανικών μονάδων της γίνεται με απόφαση του αρμόδιου για θέματα ψυχικής υγείας Υποδιοικητή της οικείας Υ.Πε., σύμφωνα με τη διαδικασία και τα κριτήρια του άρθρου 18 του ν. 4492/2017 (Α΄ 156).
3. Μέχρι την έκδοση υπουργικών αποφάσεων περί αναγνώρισης κατάλληλων κέντρων εκπαίδευσης στο πλαίσιο του Ε.Δ.Υ.Ψ.Υ., οι υφιστάμενες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος υπουργικές αποφάσεις διατηρούνται σε ισχύ και, εφαρμόζονται αναλόγως για τις δομές παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας του Ε.Σ.Υ. που μεταφέρονται στις Δ.Υ.Πε., σύμφωνα με το άρθρο 6.
4. Έως την έκδοση ή την τροποποίηση του υφιστάμενου Οργανισμού των Δ.Υ.Πε. και το αργότερο μέχρι την 31η.12.2025, αποκλειστικά και μόνο στις Δ.Υ.Πε. στις οποίες ενσωματώνονται οι μονάδες των καταργούμενων Ψ.Ν.Α. και Ψ.Ν.Θ., οι Διευθύνσεις Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών τους λειτουργoύν μεταβατικά, με την υφιστάμενη κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος διάρθρωσή τους και με την επιφύλαξη της μεταφοράς των Διευθύνσεων, Υποδιευθύνσεων και Τμημάτων του δεύτερου εδαφίου της περ. α΄ της παρ. 3 του άρθρου 6.
5. Μέχρι την έκδοση των οργανισμών της παρ. 4, και, για την εύρυθμη άσκηση των νέων αρμοδιοτήτων των Δ.Υ.Πε.:
α) ισχύουν και εφαρμόζονται αναλόγως οι υφιστάμενοι κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος οργανισμοί των Δομών του άρθρου 6 και
β) οι σκοποί και δραστηριότητες αυτών εξυπηρετούνται σε συνεργασία με τις λοιπές υφιστάμενες μονάδες της οικείας Δ.Υ.Πε..
6. Έως την έκδοση της απόφασης της παρ. 6 του άρθρου 11 του ν. 2716/1999 (Α΄ 96), περί της διαδικασίας και των προϋποθέσεων χορήγησης, τροποποίησης και ανάκλησης των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Ψυχικής Υγείας από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου κερδοσκοπικού και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η οποία εκδίδεται εντός έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, παραμένει σε ισχύ η υπό στοιχεία Α4β/ Γ.Π./ οικ. 63439/2017 (Β΄ 2932) απόφαση του Υπουργού Υγείας.
7. Μέχρι την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης της παρ. 8 του άρθρου 69 διατηρείται σε ισχύ η υπό στοιχεία ΔΥ6α/οικ36932/17.3.2009 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Β΄ 545).

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

  1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
  2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
  3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
  4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
  5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
  6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
  7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
  8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
  9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».