- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

Άρθρο 69 Εξουσιοδοτική διάταξη – Τροποποίηση παρ. 2 και 3 άρθρου 13 ν. 3772/2009

Στο άρθρο 13 του ν. 3772/2009 (Α΄112), περί εξουσιοδοτικών ρυθμίσεων, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) στην παρ. 2 τροποποιείται το είδος της εξουσιοδότησης και η αναφορά στον Υπουργό Δικαιοσύνης αντικαθίσταται από την αναφορά στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, β) στην παρ. 3 η αναφορά στον Υπουργό Δικαιοσύνης αντικαθίσταται από την αναφορά στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και οι παρ. 2 και 3 διαμορφώνονται ως εξής:
«2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και συναρμόδιων Υπουργών, καθορίζονται η διάρθρωση και ο τρόπος λειτουργίας των ανωτέρω Θεραπευτικών Καταστημάτων, η λειτουργία τυχόν παραρτημάτων για γυναίκες και νεαρούς κρατουμένους, η σύνδεση με συγκεκριμένο νοσοκομείο του Ε.Σ.Υ., τα θέματα πρόβλεψης οργανικών θέσεων, μεταφοράς και κατάταξης του υπηρετούντος ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού επιστημονικού προσωπικού, η καταβολής της μισθοδοσίας τους, κάλυψης κενών θέσεων, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.
3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Προστασίας του Πολίτη εγκρίνονται οι εσωτερικοί κανονισμοί λειτουργίας των ανωτέρω Θεραπευτικών Καταστημάτων.».