- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

Άρθρο 46 Διάρθρωση υπηρεσιών

Α. Τομέας Θεραπείας, που περιλαμβάνει τις κατωτέρω Διευθύνσεις:

α) τη Διεύθυνση Θεραπευτικών Προγραμμάτων Σωματικής Αποτοξίνωσης και Απεξάρτησης,

β) τη Διεύθυνση Θεραπευτικών – Φαρμακευτικών Προγραμμάτων,

γ) τη Διεύθυνση Προγραμμάτων Άμεσης Πρόσβασης και Μείωσης της Βλάβης,

δ) τη Διεύθυνση Θεραπευτικών Προγραμμάτων Σωφρονιστικών Καταστημάτων,

ε) τη Διεύθυνση Κοινωνικής Επανένταξης και Υποστηρικτικών Υπηρεσιών,

στ) τη Διεύθυνση Πρόληψης και Ενημέρωσης,

Β. Τομέας Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Λειτουργίας, που περιλαμβάνει τις κατωτέρω Διευθύνσεις:

α) τη Διεύθυνση Έρευνας, Υποστήριξης και Τεκμηρίωσης,

β) τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών,

γ) τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών,

δ) τη Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων,

ε) τη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης,

στ) τη Διεύθυνση Προμηθειών.

Γ. Διευθύνσεις, που υπάγονται απευθείας στον Πρόεδρο του Οργανισμού:

α) η Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου, η οποία συστήνεται και λειτουργεί σύμφωνα με τον ν. 4795/2021 (Α΄62) περί του συστήματος εσωτερικού ελέγχου του δημόσιου τομέα, έχει λειτουργική ανεξαρτησία και ασκεί τις αρμοδιότητες που προβλέπονται στο άρθρο 10 του ν. 4795/2021 και στο άρθρο 4 του ν. 3429/2005 (Α’ 314) και

β) η Διεύθυνση Νομικής Υποστήριξης και Συμπαράστασης.

Οι ανωτέρω Διευθύνσεις εισηγούνται προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Π.Α.Ε. την αναγκαιότητα λήψης αποφάσεων για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

  1. 2. Τις Διευθύνσεις των Τομέων Θεραπείας και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Λειτουργίας εποπτεύουν, αντίστοιχα, οι Αντιπρόεδροι του Οργανισμού.
  2. Οι Διευθύνσεις του Τομέα Θεραπείας λειτουργούν με αυστηρή και δεσμευτική δικτύωση και διασύνδεση μεταξύ τους, αποσκοπώντας στην αδιάλειπτη φροντίδα, θεραπεία και ικανοποίηση των αναγκών των ωφελουμένων. Αντιστοίχως και όλες οι υπαγόμενες στις άνω Διευθύνσεις δομές, μονάδες, προγράμματα και υπηρεσίες δραστηριοποιούνται, ενιαία και ομογενοποιημένα, για τον ίδιο σκοπό, σύμφωνα με το επιστημονικό πλαίσιο και τις κατευθυντήριες οδηγίες των σχετικών Διευθύνσεων. Προκειμένου να διασφαλίζονται η διαλειτουργικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και η απρόσκοπτη κάλυψη των εξατομικευμένων θεραπευτικών αναγκών των ασθενών, εφόσον απαιτείται, οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων του Τομέα Θεραπείας αποφαίνονται επί αιτημάτων εν γένει ή εξατομικευμένων θεραπευτικών διαδικασιών και παραπομπών δεσμευτικά για όλες τις δομές και μονάδες παροχής υπηρεσιών του Οργανισμού. Στο πλαίσιο του Τομέα Θεραπείας και των Διευθύνσεών του παρέχονται, σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, υπηρεσίες προληπτικής ενημέρωσης του κοινού και συμβουλευτικής των ενδιαφερομένων για τις δυνατότητες ένταξης στα θεραπευτικά προγράμματα του Ε.Ο.Π.Α.Ε..