Άρθρο 33 Δίκτυο Κέντρων Σωματικής Αποτοξίνωσης

1. Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) δημιουργείται Δίκτυο Κέντρων Σωματικής Αποτοξίνωσης (Κ.Σ.Α.), με σκοπό την αποτελεσματικότερη κάλυψη, με ταχύτητα και επιστημονική πληρότητα, των αναγκών των εξαρτημένων ατόμων σε όλη την Επικράτεια.
2. Τα Κ.Σ.Α. αποτελούν μη αυτόνομες υγειονομικές μονάδες, οι οποίες λειτουργούν στο πλαίσιο παθολογικής ή νευρολογικής ή ψυχιατρικής Κλινικής / Τμήματος νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. ή αποκεντρωμένων μονάδων παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας των Δ.Υ.Πε., με το προσωπικό αυτών, παρέχοντας εικοσιτετράωρη παρακολούθηση, ιατρονοσηλευτική υποστήριξη και διεπιστημονική φροντίδα σε εξαρτημένα άτομα.
3. Ο Ε.Ο.Π.Α.Ε. έχει την ευθύνη της εκπαίδευσης του πάσης φύσεως προσωπικού που απασχολείται στα Κ.Σ.Α., καθώς και της επιστημονικής εποπτείας του παρεχόμενου έργου τους.

  • 17 Ιουλίου 2024, 14:37 | ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΦΗΒΩΝ ΑΤΡΑΠΟΣ

    Ποιο είναι το αντικείμενο των ΚΣΑ και πως συνδεεται με τις υπάρχουσες δομές? Γιατί δεν ανήκουν στον ΕΟΠΑΕ απο την στιγμή που μπορεί να δημιουργει καινούργιες μονάδες?

    Τι σημαίνει Σωματική Αποτοξίνωση και ποιοι ωφελούμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στα κέντρα αυτά? …Τι σημαίνει στο αρ. 32-παρ.4: …ειδική πληθυσμιακή ομάδα, δλδ θα επιλέγουν ποιοι χρήστες θα μπαίνουν στο ΚΣΑ,?
    Η απεξάρτηση ποιο λόγο έχει στα κέντρα αυτα?

  • 14 Ιουλίου 2024, 14:24 | Όλγα Κατσιώκαλη

    Να και κάτι σωστό σε αυτό το Νομοσχέδιο.

    Οι θέσεις για σωματική αποτοξίνωση στην Ελλάδα είναι ελάχιστες.
    Χρειάζεται να προστεθούν δομές για να υποστηρίξουν την απόφαση των ανθρώπων να διακόψουν τη χρήση. Σε κάθε μεγάλη πόλη και δυνατότητα άμεσης εισαγωγής και από μικρότερες πόλεις και χωριά.
    Στη συνέχεια μια καλή διασύνδεση με ψυχοκοινωνικές δομές ελεύθερες ουσιών για να αρχίσει η απεξάρτηση.