- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

Άρθρο 25 Σύσταση θέσεων στις ιατρικές ειδικότητες της Ψυχιατρικής Ενηλίκων και της Ψυχιατρικής Παίδων και Εφήβων – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 38 ν. 1397/1983

Στην παρ. 1 του άρθρου 38 του ν. 1397/1983 (Α΄ 143), περί σύστασης θέσεων ειδικευομένων ιατρών, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) στην εξουσιοδοτική διάταξη του πρώτου εδαφίου επικαιροποποιούνται τα αρμόδια Υπουργεία, β) στο δεύτερο εδάφιο μετά τις λέξεις «Με ίδια» προστίθενται οι λέξεις «ή με όμοια» και οι λέξεις «απόφαση του Υπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων» αντικαθίστανται από τη λέξη «αυτή», γ) προστίθεται τέταρτο εδάφιο και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:
«1. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας μπορούν να συνιστώνται στα νοσοκομεία θέσεις ειδικευομένων ή να καταργούνται ή να μεταφέρονται σε άλλη ειδικότητα του νοσοκομείου ή να μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία στην ίδια ή σε άλλη ειδικότητα. Με ίδια ή όμοια απόφαση μπορούν να συνιστώνται θέσεις ειδικευομένων γιατρών και σε άλλες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα για ορισμένες ειδικότητες που καθορίζονται με αυτή. Για την αναγνώριση των υπηρεσιών αυτών ως κατάλληλων για άσκηση γιατρών εφαρμόζονται αναλόγως οι αντίστοιχες διατάξεις, που ισχύουν για την αναγνώριση των νοσοκομείων. Με την απόφαση του πρώτου εδαφίου ή με όμοια απόφαση μπορούν να συστήνονται, στις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών και στις αποκεντρωμένες μονάδες παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας αυτών, θέσεις ειδικευομένων στην Ψυχιατρική Ενηλίκων και στην Ψυχιατρική Παίδων και Εφήβων, και μέσω της κατάργησης και μεταφοράς θέσεων ειδικευόμενων ιατρών άλλων ειδικοτήτων, οι οποίες υφίστανται στα νοσοκομεία της ίδιας ή άλλης Δ.Υ.Πε.».