- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

Άρθρο 24 Ορισμός αριθμού ειδικευομένων ιατρών καθ’ υπέρβαση της προβλεπόμενης αναλογίας – Ειδική πρόβλεψη για τον ορισμό του αριθμού ειδικευομένων στην Ψυχιατρική Ενηλίκων και στην Ψυχιατρική Παίδων και Εφήβων – Τροποποίηση παρ. 3 άρθρου 1 ν. 123/1975

Στο τέλος της παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 123/1975 (Α’ 172), περί του ορισμού του αριθμού των ειδικευόμενων ιατρών, προστίθεται τρίτο εδάφιο και η παρ. 3 διαμορφώνεται ως εξής:

«3. Ο αριθμός των ειδικευομένων ιατρών ορίζεται κατ’ αναλογίαν εις (1) ιατρός ανά τέσσαρας κατ’ ελάχιστον κλίνας, προκειμένου περί Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ν.Δ. 2592/1953 και των Πανεπιστημιακών κλινικών και ανά εξ (6) κατ` ελάχιστον κλίνας, δια πάντα τα λοιπά εν τη Χώρα λειτουργούντα Νοσηλευτικά Ιδρύματα υπό μορφήν Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου, προκειμένου δε περί των εργαστηρίων εν γένει εις (1) βοηθός ανά τριάκοντα πέντε (35) κλίνας, ως αριθμός δε κλινών νοείται το σύνολον των κλινών εκάστης κλινικής ή Ιδρύματος προκειμένου περί εργαστηρίων. Ο αριθμός των ειδικευομένων εις τα ειδικά Νοσοκομεία του Ν.Δ. 2592/1953 Ιατρών ορίζεται μετά πρότασιν των Δ.Συμβουλίων των Νοσοκομείων, δι` αποφάσεως του Υπουργού Υγείας δημοσιευομένης δια της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως και αναλόγως του αριθμού των κλινών των Νοσοκομείων τούτων. Ειδικά για τη λήψη των ιατρικών ειδικοτήτων της Ψυχιατρικής Ενηλίκων και της Ψυχιατρικής Παίδων και Εφήβων ο αριθμός των ειδικευομένων ιατρών ορίζεται με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, ανάλογα με τις δυνατότητες των δομών παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αναλογία του πρώτου εδαφίου.».