- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

Άρθρο 21 Αποζημίωση των υπηρεσιών που παρέχουν οι Μονάδες Ψυχικής Υγείας του ιδιωτικού τομέα – Προσθήκη άρθρου 11 Γ στον ν. 2716/1999

Στον ν. 2716/1999 (Α΄ 96), μετά από το άρθρο 11Β, προστίθεται άρθρο 11Γ ως εξής:
«Άρθρο 11 Γ
Αποζημίωση των υπηρεσιών που παρέχουν οι Μονάδες Ψυχικής Υγείας του ιδιωτικού τομέα
1. Οι υπηρεσίες που παρέχονται από τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας (Μ.Ψ.Υ.) του ιδιωτικού τομέα αποζημιώνονται με νοσήλια ή με τροφεία, αν πρόκειται για παροχή υπηρεσιών εντός δομών, ή με σταθερή αμοιβή ανά κεφαλή (capitation fee) ή κατά πράξη, αν πρόκειται για παροχή κοινοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας και υπηρεσιών περιπατητικής φροντίδας.
2. Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί ή ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) συμβάλλονται με τις Μ.Ψ.Υ. της παρ. 1 για την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας στους ασφαλισμένους τους. Οι υπηρεσίες αυτές αποτελούν υπηρεσίες υγείας, η δαπάνη των οποίων καλύπτεται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ..
3. Σε περίπτωση ανάκλησης της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των Μ.Ψ.Υ. της παρ. 5 του άρθρου 11 καταγγέλλονται αζημίως οι συμβάσεις της παρ. 2 του παρόντος, με απόφαση του Υποδιοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας, αρμόδιου για θέματα ψυχικής υγείας.».