Άρθρο 8 Διασυνδεόμενοι Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του Εθνικού Δικτύου Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας

Από την ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (Ε.Δ.Υ.Ψ.Υ.):
1. Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ», το οποίο αποτελεί Μονάδα Ψυχικής Υγείας (Μ.Ψ.Υ.) του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), υπό την έννοια της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 2716/1999 (Α’ 96), συμπεριλαμβανομένου και του συνόλου των παραρτημάτων και των Αποκεντρωμένων Δομών και Μονάδων Ψυχικής Υγείας που υπάγονται σε αυτό:
α) παύει να διασυνδέεται διοικητικά, υπό την έννοια της παρ. 10 του άρθρου 13 του ν. 2889/2001 (Α΄ 37), και της παρ. 11 του άρθρου 66 του ν. 3984/2011 (Α΄ 150), με το καταργούμενο, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 6, νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής»,
β) διασυνδέεται εφεξής, υπό την έννοια της περ. ε) της παρ. 2 του άρθρου 3, με τις δομές παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας της οικείας Δ.Υ.Πε και τους λοιπούς διασυνδεόμενους, συνεργαζόμενους και εποπτευόμενους φορείς του Περιφερειακού Δικτύου Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (Πε.Δ.Υ.Ψ.Υ.), στην τοπική αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται, και συγκεκριμένα:
βα) λειτουργικά με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα εφημεριών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στη διαδικασία μεταφοράς και υποδοχής ασθενών στο πλαίσιο ακούσιων νοσηλειών, σύμφωνα με τα άρθρα 96 και 96 Α του ν. 2071/1992 (Α΄ 123) και
ββ) επιστημονικά και εκπαιδευτικά, ως αναγνωρισμένο Κέντρο Εκπαίδευσης για τη χορήγηση ιατρικών και νοσηλευτικών ειδικοτήτων και
γ) δύναται να διασυνδέεται με άλλο ή, παράλληλα και με άλλο, ΠΕ.Δ.Υ.Ψ.Υ από το κατά τόπο αρμόδιο, εφόσον αυτό απαιτείται για την ομαλή λειτουργία του Δικτύου.
2. Το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε.Κε.Ψ.Υ.Ε.), το οποίο σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 30 του ν. 3329/2005 (Α’ 81) έχει ενταχθεί στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 2716/1999, συμπεριλαμβανομένου και του συνόλου των Αποκεντρωμένων Δομών Ψυχικής Υγείας που υπάγονται σε αυτό:
α) υπάγεται στον έλεγχο και την εποπτεία του αρμοδίου για θέματα ψυχικής υγείας Υποδιοικητή της οικείας Υ.Πε., ως προς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ψυχικής υγείας των Μονάδων Ψυχικής Υγείας που ιδρύει και λειτουργεί εντός των ορίων της Υγειονομικής Περιφέρειας ευθύνης του και
β) διασυνδέεται, υπό την έννοια της περ. ε) της παρ. 2 του άρθρου 3, άμεσα, επιστημονικά, λειτουργικά και εκπαιδευτικά, με τις δομές παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας των οικείων Δ.Υ.Πε. και τους λοιπούς διασυνδεόμενους, συνεργαζόμενους και εποπτευόμενους φορείς των Πε.Δ.Υ.Ψ.Υ., στην τοπική αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται οι επιμέρους δομές του, και συγκεκριμένα:
βα) λειτουργικά, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας μετακίνησης του πάσης φύσεως προσωπικού του προς τις δομές παροχής Υ.Ψ.Υ. του άρθρου 6 και αντιστρόφως και
ββ) επιστημονικά και εκπαιδευτικά, ως αναγνωρισμένο Κέντρο Εκπαίδευσης για τη χορήγηση ιατρικών ειδικοτήτων.

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

  1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
  2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
  3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
  4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
  5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
  6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
  7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
  8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
  9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».