Άρθρο 34 Τελικές διατάξεις

  1. Οι υφιστάμενες συμβάσεις προσωπικών ιατρών που έχουν συναφθεί κατ’ εφαρμογή της υπό στοιχεία Γ1α/Γ.Π.οικ.53427/21.9.2022 (Β’ 4978) απόφασης του Υπουργού Υγείας, περί του ορισμού ιατρών λοιπών ειδικοτήτων ως προσωπικών ιατρών, καταγγέλλονται αζημίως και παύουν να ισχύουν αυτοδικαίως με την έναρξη ισχύος του παρόντος.
  2. Η ισχύς των υφιστάμενων συμβάσεων των παιδιάτρων ως οικογενειακών ιατρών των άρθρων 6 και 11 του ν. 4486/2017 (Α’ 115) και των ασκούντων καθήκοντα οικογενειακού ιατρού ιδιωτών παιδιάτρων, όπως παρατάθηκαν διαδοχικώς έως τις 30.9.2024, σύμφωνα με την περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 63 του ν. 5116/2024 (A’ 100), παρατείνεται από την λήξη τους έως την 31η.12.2024 με τους ίδιους όρους. Η μηνιαία αποζημίωση των παιδιάτρων του πρώτου εδαφίου ορίζεται για το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα σε ποσό δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ κατ’ ανώτατο όριο. Έως την ημερομηνία του πρώτου εδαφίου εκδίδεται η κοινή υπουργική απόφαση της παρ. 1 του άρθρου 32 αναφορικά με τους παιδιάτρους και οι υφιστάμενες συμβάσεις του πρώτου εδαφίου ανανεώνονται αυτοδίκαια σύμφωνα με τους όρους του παρόντος και της ως άνω κοινής υπουργικής απόφασης. Προς τον σκοπό αυτόν ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) καλεί τους παιδιάτρους του προηγούμενου εδαφίου να υπογράψουν σχετικό συμφωνητικό, το οποίο, ανεξαρτήτως του χρόνου της σύναψής του, ισχύει αναδρομικώς από την 1η.1.2025. Αν ο παιδίατρος δεν προσέλθει για την υπογραφή του νέου συμφωνητικού εντός της τασσόμενης προθεσμίας από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., η σύμβασή του θεωρείται ότι έχει λήξει αυτοδικαίως από την 1η.1.2025.
  • 25 Σεπτεμβρίου 2024, 18:28 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

    Οσον αφορα την παραγραφο 1, ισως θα πρεπει να δωθει ενα διαστημα 1-2 μηνων πριν γινει η καταγγελια των συμβασεων, ωστε να εχουν χρονο οι ασθενεις που ειναι εγγεγραμμενοι σε αυτους τους ιατρους να ενημερωθουν και να εγγραφουν σε καποιον αλλον.

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

  1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
  2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
  3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
  4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
  5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
  6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
  7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
  8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
  9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».