- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

Άρθρο 33 Εξουσιοδοτικές διατάξεις Μέρους Β΄

  1. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Εσωτερικών δύνανται υφιστάμενα Κέντρα Υγείας να μετατρέπονται σε Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας του Μέρους Β’ και να ρυθμίζονται τα θέματα ένταξης του υφιστάμενου προσωπικού των Κέντρων Υγείας που μετατρέπονται σε Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας, σύμφωνα με το άρθρο 19, μεταφοράς του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και του πάσης φύσεως εξοπλισμού και, εν γένει, των εγκαταστάσεων και δομών τους.
  2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Εσωτερικών, ύστερα από εισήγηση της Συγκλήτου του οικείου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.), κατόπιν, εγκεκριμένης από τη Συνέλευση του Τμήματος Ιατρικής, πρότασης του Διευθυντή του Πανεπιστημιακού Εργαστηρίου, ειδική μονάδα του οποίου εγκαθίσταται στο εκάστοτε Πανεπιστημιακό Κέντρο Υγείας, εγκρίνεται ή τροποποιείται ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του άρθρου 24.
  3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας καθορίζεται το ύψος της ειδικής αμοιβής για το κλινικό και εργαστηριακό έργο του προσωπικού της παρ. 5 του άρθρου 23.