- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΕΣ, ΤΕΛΙΚΕΣ, ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ – Άρθρο 32 Εξουσιοδοτικές διατάξεις Μέρους Α΄

  1. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δύναται να καθορίζονται, ανά κατηγορία ή κατηγορίες προσωπικών ιατρών ο ανώτατος εγγεγραμμένος πληθυσμός έως του ορίου του άρθρου 6, τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις τους, οι προϋποθέσεις, το ύψος, ο τρόπος υπολογισμού, η διαδικασία και ο φορέας καταβολής της αποζημίωσής τους και κάθε άλλο θέμα σχετικό με το περιεχόμενο, τον χρόνο και τον τρόπο παροχής των υπηρεσιών τους.
  2. Με απόφαση του Διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας δύναται να ανατίθενται καθήκοντα προσωπικού ιατρού σε ιατρούς κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. της παρ. 2 του άρθρου 7.
  3. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας εξειδικεύονται η διαδικασία για την πλήρωση των κενών και κενούμενων θέσεων των προσωπικών ιατρών του άρθρου 8, οι προϋποθέσεις και ο τρόπος υποβολής αιτήσεων εκ μέρους των ενδιαφερομένων, τα κριτήρια επιλογής τους, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικά με τη διαδικασία της προκήρυξης των θέσεων αυτών, της επιλογής και τοποθέτησης των προσωπικών ιατρών και των οργάνων που εμπλέκονται στη διαδικασία αυτή, σύμφωνα με το άρθρο 9.
  4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εξειδικεύονται οι προϋποθέσεις, το ύψος, ο χρόνος και η διαδικασία καταβολής του οικονομικού κινήτρου της παρ. 2 του άρθρου 10, καθώς και οι υποχρεώσεις και οι όροι εφαρμογής της παρ. 3 του άρθρου 10.
  5. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας δύναται να καθορίζονται: α) κατόπιν σχετικής εισήγησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., τα ειδικότερα ζητήματα που αφορούν στους όρους, τα κριτήρια και τη διαδικασία σύναψης συμβάσεων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., σύμφωνα με το άρθρο 11, β) ο τρόπος και η διαδικασία συνεργασίας των συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προσωπικών ιατρών με τις δομές Π.Φ.Υ. της επιλογής τους, γ) η διαδικασία συμμετοχής των συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προσωπικών ιατρών στις εφημερίες των μονάδων Π.Φ.Υ. της Υγειονομικής τους Περιφέρειας και δ) κάθε άλλο θέμα σχετικό με το περιεχόμενο της παροχής των υπηρεσιών των συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προσωπικών ιατρών, τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους, τον ανώτατο εγγεγραμμένο σε αυτούς πληθυσμό έως του ορίου του άρθρου 6, καθώς και το ύψος, τον τρόπο υπολογισμού και τις προϋποθέσεις καταβολής της αποζημίωσής τους, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 12.
  6. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθορίζονται:

α) η υποχρέωσή τους να καλύπτουν τον εγγεγραμμένο πληθυσμό, ο τρόπος, οι όροι και η διαδικασία εγγραφής και μετεγγραφής των πολιτών σε προσωπικό ιατρό, οι φορείς και οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διαδικασία αυτή, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εκκαθάριση των υφιστάμενων καταλόγων και τη μετάβαση των εγγεγραμμένων στους νέους καταλόγους, σύμφωνα με το άρθρο 13,

β) η διαδικασία και η λειτουργία του συστήματος παραπομπών του άρθρου 14, καθώς και ο χρόνος έναρξης ισχύος του συστήματος παραπομπών, υπό την προϋπόθεση διασφάλισης της απαιτούμενης πληθυσμιακής κάλυψης του συνόλου των ληπτών υπηρεσιών υγείας από προσωπικό ιατρό,

γ) το ημερήσιο και εβδομαδιαίο πρόγραμμα των ιατρών στα Κέντρα Υγείας, τις Το.Μ.Υ., τα Περιφερειακά Ιατρεία, τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία και τα Τοπικά Ιατρεία, η χρονική διάρκεια των προγραμματισμένων επισκέψεων, η δυνατότητα να συμμετέχουν στην κάλυψη της εφημεριακής λειτουργίας των Μονάδων Π.Φ.Υ. της Υγειονομικής τους Περιφέρειας, το καθεστώς αναπλήρωσής τους όταν βρίσκονται σε άδεια, το ποσοστό των προγραμματισμένων επισκέψεων από παραπομπή, που καλύπτει το ημερήσιο πρόγραμμα του ιατρικού προσωπικού και το μεταβατικό διάστημα μέχρι την πλήρη εφαρμογή του νέου μοντέλου λειτουργίας.

  1. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας ρυθμίζονται ο τρόπος και η διαδικασία για τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των προσωπικών ιατρών και εκδίδονται κατευθυντήριες γραμμές και πρωτόκολλα, στη βάση των διεθνών προτύπων, με τα οποία εξειδικεύονται τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις των προσωπικών ιατρών, σύμφωνα με το άρθρο 15.
  2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θεσπίζεται ενιαίο σύστημα αξιολόγησης των προσωπικών ιατρών, σύμφωνα με το άρθρο 16, καθορίζονται συγκεκριμένοι δείκτες απόδοσης των προσωπικών ιατρών, τα αρμόδια όργανα και η διαδικασία συλλογής των απαιτούμενων πληροφοριών καθώς και οι επιβαλλόμενες κυρώσεις ανά κατηγορία προσωπικών ιατρών και εξειδικεύεται κάθε άλλο αναγκαίο ζήτημα αναφορικά με τον τρόπο και τη διαδικασία αξιολόγησης των προσωπικών ιατρών.
2 Σχόλια (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

2 Σχόλια Στο "ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΕΣ, ΤΕΛΙΚΕΣ, ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ – Άρθρο 32 Εξουσιοδοτικές διατάξεις Μέρους Α΄"

#1 Σχόλιο Από ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ Στις 25 Σεπτεμβρίου 2024 @ 12:12

32.5. ΧΡΗΖΕΙ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΗΣ Η ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΟΜΕΣ ΠΦΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

#2 Σχόλιο Από ΤΣΟΥΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Στις 26 Σεπτεμβρίου 2024 @ 12:30

Στις Μεταβατικές και λοιπές διατάξεις παρατηρούμε δυστυχώς ότι δεν συμπεριλαμβάνεται άρθρο για τις ρυθμίσεις ζητημάτων δαπανών των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, των Υγειονομικών Περιφερειών και των Κέντρων Υγείας (παράταση της ισχύος της παρ.2 του αρθ. 17 του Ν.4332/2016 για την εξόφληση των υποχρεώσεων των Νοσοκομείων του ΕΣΥ) ώστε να μειωθούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους προς τρίτους.