- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

Άρθρο 27 Τυπικά προσόντα Διευθύνοντος Συμβούλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου- Τροποποίηση παρ. 2 και 3 άρθρου 3 ν. 4633/2019

Στο άρθρο 3 του ν. 4633/2019 (Α΄161) περί οργάνων διοίκησης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) το δεύτερο εδάφιο της παρ. 2 αντικαθίσταται, β) τα δύο πρώτα εδάφια της παρ. 3 αντικαθίστανται από ένα εδάφιο και οι παρ. 2 και 3 διαμορφώνονται ως εξής:

«2. Ο Πρόεδρος του ΔΣ πρέπει να είναι κάτοχος πτυχίου στο γνωστικό αντικείμενο των επιστημών υγείας και διδακτορικού διπλώματος σε γνωστικό αντικείμενο συναφές με τους σκοπούς του άρθρου 2, Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΕΙ) της ημεδαπής ή ισότιμου πτυχίου και τίτλου, αντίστοιχα, από ακαδημαϊκό ίδρυμα της αλλοδαπής αναγνωρισμένο κατά την κείμενη νομοθεσία, ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και είναι μερικής απασχόλησης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος πρέπει να είναι κάτοχος πτυχίου στο γνωστικό αντικείμενο των επιστημών υγείας ή των διοικητικών ή των οικονομικών σπουδών και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ή διδακτορικού διπλώματος, ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμου πτυχίου και τίτλου, αντίστοιχα, από ακαδημαϊκό ίδρυμα της αλλοδαπής αναγνωρισμένο κατά την κείμενη νομοθεσία ή να διαθέτει αποδεδειγμένη μετεκπαίδευση τουλάχιστον ενός (1) έτους στο εξωτερικό, και ταυτόχρονα να διαθέτει δεκαετή τουλάχιστον εργασιακή εμπειρία στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, εκ των οποίων τα πέντε (5), τουλάχιστον, έτη να τελούν σε συνάφεια προς την άσκηση διοίκησης, ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και είναι πλήρους απασχόλησης.

3. Το Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχει και ο Διευθύνων Σύμβουλος, είναι επταμελές και τα μέλη του διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας. Με την επιφύλαξη της παρ. 2 του άρθρου 4, με την απόφαση διορισμού του ΔΣ, ορίζεται και ένα (1) αναπληρωματικό μέλος για κάθε τακτικό μέλος του ΔΣ. Η θητεία του Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και των μελών του ΔΣ είναι τριετής με δυνατότητα ανανέωσης για μια ακόμη θητεία.».

3 Σχόλια (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

3 Σχόλια Στο "Άρθρο 27 Τυπικά προσόντα Διευθύνοντος Συμβούλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου- Τροποποίηση παρ. 2 και 3 άρθρου 3 ν. 4633/2019"

#1 Σχόλιο Από Vasily Psarommatis Στις 25 Σεπτεμβρίου 2024 @ 09:24

Μπράβο

#2 Σχόλιο Από ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΟΔΥ Στις 25 Σεπτεμβρίου 2024 @ 13:09

Με την προτεινόμενη τροποποίηση της παρ. 3 του αρ. 3 του ν. 4633/19, καταργείται συγκεκριμένα και μόνο η θέση του εκπροσώπου των εργαζομένων από τη σύνθεση του 7μελούς ΔΣ του ΕΟΔΥ, που είχε θεσμοθετηθεί το 2019.
Η εκπροσώπηση των εργαζομένων στο ΔΣ είναι απολύτως αυτονόητη και απαραίτητη σε ένα ΝΠΙΔ 1.500 υπαλλήλων, καθώς με μία μονόπλευρη απόφαση στο ΔΣ επηρεάζεται άμεσα η εργασιακή ειρήνη, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μας στο χώρο εργασίας.
Ο Σύλλογος μας, με το δικαίωμα ψήφου και άποψης στο ΔΣ, λειτουργεί προστατευτικά για τους εργαζόμενους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις στοχευμένες παρεμβάσεις στη διαμόρφωση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του οποίου η υπογραφή ακόμη αναμένεται…
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αποσύρει αυτήν τη φωτογραφική διάταξη.

#3 Σχόλιο Από ΔΗΜΗΤΡΗΣ Στις 27 Σεπτεμβρίου 2024 @ 08:54

Με την προτεινόμενη τροποποίηση της παρ. 3 του αρ. 3 του ν. 4633/19, καταργείται συγκεκριμένα και μόνο η θέση του εκπροσώπου των εργαζομένων από τη σύνθεση του 7μελούς ΔΣ του ΕΟΔΥ, που είχε θεσμοθετηθεί το 2019.
Σε έναν οργανισμό Ν.Π.Ι.Δ. που οι τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης μέχρι και οι απολύσεις των εργαζομένων βγαίνουν με μία απόφαση Δ.Σ. η συμμετοχή εκπροσώπου εργαζομένων είναι ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΗ και ΑΝΑΓΚΑΊΑ. Οφείλει η πολιτική ηγεσία να αποσύρει αυτήν την διάταξη.