- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

Άρθρο 4 Ειδικότητες προσωπικών ιατρών

  1. Με την επιφύλαξη των υπόχρεων και μη υπόχρεων προσωπικών ιατρών των παρ. 3 και 5 του άρθρου 8, αντίστοιχα, και των ειδικευόμενων ιατρών της παρ. 1 του άρθρου 10, ως προσωπικοί ιατροί για τον ενήλικο πληθυσμό ορίζονται ιατροί των ειδικοτήτων της γενικής/οικογενειακής ιατρικής και της εσωτερικής παθολογίας.
  2. Για την ανήλικο πληθυσμό ως προσωπικοί ιατροί ορίζονται:

α) οι παιδίατροι για ανηλίκους που δεν έχουν συμπληρώσει το δέκατο έκτο (16ο) έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με την ημεροχρονολογία γέννησής τους,

β) οι ιατροί των ειδικοτήτων της παρ. 1 για ανηλίκους που έχουν συμπληρώσει το δέκατο έκτο (16ο) έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με την ημεροχρονολογία γέννησής τους.

6 Σχόλια (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

6 Σχόλια Στο "Άρθρο 4 Ειδικότητες προσωπικών ιατρών"

#1 Σχόλιο Από Vasily Psarommatis Στις 25 Σεπτεμβρίου 2024 @ 09:21

Ενδιαφέρων

#2 Σχόλιο Από Λάμπρος Φώτης Στις 25 Σεπτεμβρίου 2024 @ 13:06

Υπάρχει δυνατότητα οι παιδιάτροι να καλύπτουν τον πληθυσμό ως και 18 ετών. Ο αριθμός των παιδιάτρων είναι ικανός για αυτό, ενώ θα μειωθεί και το βάρος προς τους γενικούς γιατρούς. Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι οι μαθητές είναι ακόμη παιδιά, υπό την επίβλεψη των γονέων τους και έχουν χτίσει με τους παιδιάτρους μια χρόνια σχέση εμπιστοσύνης

#3 Σχόλιο Από Ηλιας Στις 25 Σεπτεμβρίου 2024 @ 22:58

Καλησπέρα οι ιατροί εργασίας που συμπεριληφθηκαν στις ιδρυτικές ειδικότητες του προσωπικού ιατρού και έβαλαν πλάτη στο σύστημα προφανως θα πρέπει να ανήκουν στους προσωπικούς ιατρούς αφού η ειδίκευση τους είναι παρόμοια με των γενικών ιατρών.

#4 Σχόλιο Από Elias Στις 25 Σεπτεμβρίου 2024 @ 23:05

Οι ιατροί εργασίας που συμπεριληφθηκαν στις ιδρυτικές ειδικότητες του προσωπικού ιατρού και έβαλαν πλάτη στο σύστημα προφανως θα πρέπει να ανήκουν στους προσωπικούς ιατρούς αφού η ειδίκευση τους είναι παρόμοια με των γενικών ιατρών.

#5 Σχόλιο Από Ειδικευόμενος Ιατρικής Εργασίας Στις 26 Σεπτεμβρίου 2024 @ 12:57

Ως ειδικευόμενος στην Ιατρική Εργασίας και Περιβάλλοντος, με εκπαίδευση σε πολλές κλινικές, έναν χρόνο εσωτερική παθολογία και υπεύθυνοι για screening, eίμαστε οι καθ’ύλην κατάλληλοι να είμαστε προσωπικοί ιατροί. Στην πραγματικότητα είναι σαν να είμαστε ήδη.
Ευχαριστώ

#6 Σχόλιο Από Γιώργος Στις 26 Σεπτεμβρίου 2024 @ 13:15

Τους περίπου 100 ειδικευμένους ιατρούς οι οποίοι έκαναν αίτηση και τη σύμβαση τους δεν ενεργοποιήσατε ποτε θα πρέπει άμεσα να τους αποκαταστήσετε και να τους εντάξετε στους προσωπικούς γιατρούς