- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

Άρθρο 40 Εξουσιοδοτική διάταξη – Τροποποίηση παρ. 3 και παρ. 5 άρθρου 79 ν. 5129/2024

1. Στην περ. α) της παρ. 3 του άρθρου 79 του ν. 5129/2024 (Α΄ 124) μετά τις λέξεις «η διαδικασία τοποθέτησης ειδικευόμενων ιατρών σε αυτές» προστίθενται οι λέξεις «οι λεπτομέρειες για την ολοήμερη λειτουργία τους» και η περ. α) διαμορφώνεται ως εξής:
«3. α) Με απόφαση του Υπουργού Υγείας καθορίζονται ο τρόπος και οι λεπτομέρειες της επιστημονικής, λειτουργικής και εκπαιδευτικής διασύνδεσης, υπό την έννοια της περ. ε) της παρ. 2 του άρθρου 3, όλων των δομών παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας του Ε.Σ.Υ. που εντάσσονται στο Ε.Δ.Υ.Ψ.Υ., σύμφωνα με το άρθρο 6, τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους διασυνδεόμενους, συνεργαζόμενους και εποπτευόμενους φορείς του οικείου Πε.Δ.Υ.Ψ.Υ., καθώς με τα λοιπά Νοσοκομεία της Υ.Πε. εντός της οποίας λειτουργούν και τα οποία αποτελούν Νοσοκομεία Αναφοράς, προς τον σκοπό της διασφάλισης της βέλτιστης λειτουργίας του Δικτύου και της αυστηρής τομεοποίησης των υπηρεσιών, όπως ιδίως η διαδικασία παραπομπής ασθενών μεταξύ των παραπάνω δομών και συνδιαχείρισης περιστατικών, η συνεργασία τους για την υποδοχή ασθενών στο πλαίσιο της διαδικασίας ακουσίων νοσηλειών, το πλαίσιο συμμετοχής τους στις εφημερίες του Ε.Δ.Υ.Ψ.Υ., η μετονομασία τους, η διαδικασία τοποθέτησης ειδικευόμενων ιατρών σε αυτές, οι λεπτομέρειες για την ολοήμερη λειτουργία τους και κάθε άλλο ειδικότερο θέμα για την εφαρμογή του άρθρου 6.».
2. Στην παρ. 5 του άρθρου 79 του ν. 5129/2024 προστίθεται περ. γ) ως εξής:
«γ) Με απόφαση του Υπουργού Υγείας καθορίζονται ο τρόπος και οι λεπτομέρειες της διασύνδεσης, υπό την έννοια της περ. ε) της παρ. 2 του άρθρου 3, της A΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία λειτουργεί εντός του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», με τις δομές παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας της οικείας Δ.Υ.Πε. και τους λοιπούς διασυνδεόμενους, συνεργαζόμενους και εποπτευόμενους φορείς του Πε.Δ.Υ.Ψ.Υ., προς τον σκοπό της διασφάλισης της αυστηρής τομεοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών, η διαδικασία παραπομπής ασθενών μεταξύ των παραπάνω δομών και συνδιαχείρισης περιστατικών, το πλαίσιο συμμετοχής της κλινικής στο πρόγραμμα εφημεριών του Ε.Δ.Υ.Ψ.Υ. και στη διαδικασία μεταφοράς και υποδοχής ασθενών στο πλαίσιο ακούσιων νοσηλειών και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 8.».