- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

Άρθρο 38 Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων – Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 2 ν. 4132/2013

Στην παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 4132/2013 (Α΄59), περί μητρώου αποκλειστικών νοσοκόμων, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) προστίθεται νέο τρίτο εδάφιο, β) στο νέο τέταρτο εδάφιο οι λέξεις «τήρησης του» αντικαθίστανται από τις λέξεις «για την τήρηση του μητρώου του πρώτου εδαφίου και την παροχή των υπηρεσιών των αποκλειστικών νοσοκόμων του τρίτου εδαφίου», και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:

«2. Σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια τηρείται Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων. Στο Μητρώο αυτό εγγράφονται υποχρεωτικώς οι αποκλειστικές νοσοκόμες και αποκλειστικοί νοσοκόμοι προκειμένου να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε νοσοκομεία ή ιδιωτικές κλινικές, αρμοδιότητας της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας. Σε περίπτωση εξάντλησης της διαθεσιμότητας αποκλειστικών νοσοκόμων από το Μητρώο, δύναται να παρέχονται οι ανωτέρω υπηρεσίες από αποκλειστικές νοσοκόμες και αποκλειστικούς νοσοκόμους, που δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο του δευτέρου εδαφίου, εφόσον κατέχουν κατ’ ελάχιστον άδεια εργασίας από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 1846/1951 (Α΄179).
Με απόφαση του Υπουργού Υγείας ρυθμίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις εγγραφής των ενδιαφερομένων στο Μητρώο, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την τήρηση του μητρώου του πρώτου εδαφίου και την παροχή των υπηρεσιών των αποκλειστικών νοσοκόμων του τρίτου εδαφίου.».