- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ΄ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Άρθρο 24 Ολοήμερη λειτουργία των Δομών Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας – Προσθήκη παρ. 5 στο άρθρο 6 ν. 5129/2024

Στο άρθρο 6 του ν. 5129/2024 (Α΄ 124), περί δομών παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εντάσσονται στο Εθνικό Δίκτυο Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, προστίθεται παρ. 5, ως εξής:

«5. Καθιερώνεται η ολοήμερη λειτουργία των δομών παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας που εντάσσονται στο Ε.Δ.Υ.Ψ.Υ.. Στις δομές των περ. α), β), γ) και δ) της παρ. 1, καθώς και στα Κ.Ψ.Υ., στα Κο.Κε.Ψυ.Π.Ε. και στις δημόσιες Μ.Ψ.Α. της παρ. 2 εφαρμόζονται αναλογικά το άρθρο 9 του ν. 2889/2001 (Α΄ 37) περί ολοήμερης λειτουργίας νοσοκομείων και οι δυνάμει του άρθρου αυτού εκδιδόμενες υπουργικές αποφάσεις. Οι δομές της περ. γ) της παρ. 1 ακολουθούν την ολοήμερη λειτουργία των Γενικών Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων εντός των οποίων λειτουργούν. Τα Κ.Ψ.Υ., τα Κο.Κε.Ψυ.Π.Ε. και οι δημόσιες Μ.Ψ.Α. της παρ. 2 ακολουθούν την ολοήμερη λειτουργία των δομών της παρ. 1 στις οποίες υπάγονται.».