- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

ΚΕΦΑΛΑΙΟ E΄ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ Άρθρο 22 Ρύθμιση για αποθηκευμένη ποσότητα ανακτημένου πλάσματος στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

1. Η ποσότητα του ανακτημένου πλάσματος που είναι αποθηκευμένο στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) και έχει συλλεγεί από το έτος 2008 μέχρι το έτος 2014 και το οποίο δεν μεταγγίζεται ούτε πληροί τις προϋποθέσεις για κλασματοποίηση, δύναται να αξιοποιηθεί ως πρώτη ύλη για την παρασκευή in vitro διαγνωστικών προϊόντων και όχι για ανθρώπινη ή θεραπευτική χρήση.
2. Η διαδικασία αξιοποίησης της ποσότητας πλάσματος της παρ. 1 διενεργείται από το Ε.ΚΕ.Α., κατά παρέκκλιση των ισχυουσών γενικών και ειδικών εθνικών διατάξεων. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το Ε.ΚΕ.Α. απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του πλάσματος και αξιολογεί τις υποβληθείσες προτάσεις προς ανάδειξη του αναδόχου, με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα για το Κέντρο οικονομική πρόταση.
3. Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου περί επιλογής του αναδόχου εγκρίνεται από τον Υπουργό Υγείας και το Ε.ΚΕ.Α. συνάπτει τη σχετική σύμβαση στην οποία προσδιορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις εκτέλεσής της.
4. Το ποσό που προκύπτει από τη σύμβαση της παρ. 3 αποτελεί έσοδο του Ε.ΚΕ.Α. και ενισχύει τον Προϋπολογισμό του.