Άρθρο 20 Ρυθμίσεις για τη συνεργασία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας με το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας – Τροποποίηση άρθρου 5 ν. 4683/2020

1. Στο άρθρο 5 του ν. 4683/2020 (Α’ 83), περί ρυθμίσεων για τη συνεργασία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας με τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) στο τέλος του τίτλου προστίθενται οι λέξεις «και το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος (ΤΥΠΕΤ)», β) στην παρ. 1: βα) στο πρώτο εδάφιο μετά το ακρωνύμιο εντός παρενθέσεως (ΕΔΟΕΑΠ) προστίθενται οι λέξεις «και στους ασφαλισμένους του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος (ΤΥΠΕΤ)» και μετά το ακρωνύμιο «ΕΔΟΕΑΠ» προστίθενται οι λέξεις «ή του ΤΥΠΕΤ, αντίστοιχα,» ββ) στο δεύτερο εδάφιο μετά το ακρωνύμιο «ΕΔΟΕΑΠ» προστίθενται οι λέξεις «και του ΤΥΠΕΤ» βγ) προστίθεται τελευταίο εδάφιο, γ) στην παρ. 2 γα) μετά τις λέξεις «του ΕΔΟΕΑΠ» προστίθενται οι λέξεις «και του ΤΥΠΕΤ» γβ) μετά τις λέξεις «και ΕΔΟΕΑΠ» προστίθενται οι λέξεις «ή ΤΥΠΕΤ αντίστοιχα» δ) στο τέλος της παρ. 3 μετά το ακρωνύμιο «ΕΔΟΕΑΠ» προστίθενται οι λέξεις «ή ΤΥΠΕΤ, αντίστοιχα» και το άρθρο 5 διαμορφώνεται ως εξής:
«Άρθρο 5
Ρυθμίσεις για τη συνεργασία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) με τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) και το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος (ΤΥΠΕΤ)
1. Οι συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) πάροχοι υγείας δύνανται να παρέχουν υπηρεσίες και στους ασφαλισμένους του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) και στους ασφαλισμένους του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος (ΤΥΠΕΤ) μετά από τη σύναψη σχετικής σύμβασης μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και του ΕΔΟΕΑΠ ή του ΤΥΠΕΤ, αντίστοιχα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 36 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ (κοινή απόφαση Αναπληρωτών Υπουργών Οικονομικών και Υγείας με αρ. ΕΑΛΕ/Γ.Π. 80157/31-10-2018, Β` 4898) και των διατάξεων της παραγράφου 3 του άρθρου 90 του ν. 4368/2016 (Α`21), σχέδιο της οποίας υποβάλλεται στους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών προς έγκριση. Οι δαπάνες της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ και του ΤΥΠΕΤ δεν προσαυξάνουν τον λογαριασμό των παρόχων για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ και ως εκ τούτου δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 100 του ν. 4172/2013 (Α`167) σχετικά με την εφαρμογή του μηχανισμού της αυτόματης επιστροφής. Σε περίπτωση υποβολής αιτήματος για τη σύναψη σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, η σχετική σύμβαση συνάπτεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) μηνός από την υποβολή του αιτήματος.
2. Η παροχή φαρμάκων υψηλού κόστους και φαρμάκων εξωσωματικής γονιμοποίησης σε δικαιούχους του ΕΔΟΕΑΠ και του ΤΥΠΕΤ δύναται να πραγματοποιείται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στο πλαίσιο της σύμβασης της παραγράφου 1 μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΕΔΟΕΑΠ ή ΤΥΠΕΤ αντίστοιχα.
3. Κάθε ειδικότερο ζήτημα ή ζήτημα με χαρακτήρα τεχνικό ή λεπτομερειακό που αφορά στην υλοποίηση των προβλεπομένων στις παραγράφους 1 και 2 ρυθμίζεται με κοινές αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων του ΕΟΠΥΥ και του ΕΔΟΕΑΠ ή του ΤΥΠΕΤ, αντίστοιχα.».

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

  1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
  2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
  3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
  4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
  5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
  6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
  7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
  8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
  9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».