- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

Άρθρο 9 Μετονομασία του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» σε «Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»

1. Στην παρ. 1 του άρθρου 3 του ν. 5034/2023 (Α΄ 69) περί ίδρυσης, επωνυμίας, έδρας και χαρακτήρα του Κέντρου, η λέξη «Κέντρο» αντικαθίσταται από τη λέξη «Νοσοκομείο» και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:
«1. Ιδρύεται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”» (Νοσοκομείο) και έδρα τον Δήμο Αθηναίων, το οποίο απολαύει οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας, υπάγεται στον δημόσιο τομέα, υπό την έννοια της περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’ 143), και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας».
2. Όπου στον ν. 5034/2023 αναφέρεται η φράση «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”», αντικαθίσταται από τη φράση «Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”» και ο όρος «Κέντρο» με τον όρο «Νοσοκομείο».