- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

Άρθρο 7 Αμοιβές ιατρών Εθνικού Συστήματος Υγείας και προσωπικού κλάδου βιοϊατρικών επιστημών και κλάδου ακτινοφυσικών για συμμετοχή στην ολοήμερη λειτουργία και παραμονή στο νοσοκομείο πέραν της ημερήσιας νοσηλείας – Τροποποίηση παρ. 5 άρθρου 13 ν. 2889/2001

Στην παρ. 5 του άρθρου 13 του ν. 2889/2001 (Α’ 37), περί των εισοδημάτων των ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) και των πανεπιστημιακών ιατρών από την απογευματινή εργασία τους, μετά από τις λέξεις «σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ ή των Α.Ε.Ι» προστίθενται οι λέξεις «καθώς και τα εισοδήματα του προσωπικού κλάδου ΠΕ Βιοϊατρικών Επιστημών, ειδικότητας ΠΕ Ακτινολογίας-Ακτινοθεραπείας, κλάδου ΠΕ Ακτινοφυσικών ειδικότητας ακτινοφυσικών και κλάδου ΤΕ Βιοϊατρικών Επιστημών, ειδικότητας ΤΕ Ραδιολογίας -Ακτινολογίας από την απογευματινή εργασία των παρ. 1 και 4 του ιδίου άρθρου» και η παρ. 5 διαμορφώνεται ως εξής:

«5. Τα εισοδήματα των ιατρών του Ε.Σ.Υ., από την απογευματινή εργασία των παρ. 1 και 10 του άρθρου 9 του νόμου αυτού, τα εισοδήματα των πανεπιστημιακών ιατρών από την απογευματινή εργασία των παρ. 1, 4 και 10 του ίδιου άρθρου, όπως επίσης και η ειδική αμοιβή της παρ. 6 του παρόντος άρθρου για την παροχή κλινικού και εργαστηριακού έργου από πανεπιστημιακούς ιατρούς που παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε πανεπιστημιακές κλινικές, εργαστήρια ή μονάδες εγκατεστημένες σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. ή των Α.Ε.Ι., καθώς και τα εισοδήματα του προσωπικού κλάδου ΠΕ Βιοϊατρικών Επιστημών, ειδικότητας ΠΕ Ακτινολογίας-Ακτινοθεραπείας, κλάδου ΠΕ Ακτινοφυσικών ειδικότητας ακτινοφυσικών και κλάδου ΤΕ Βιοϊατρικών Επιστημών, ειδικότητας ΤΕ Ραδιολογίας -Ακτινολογίας- από την απογευματινή εργασία των παρ. 1 και 4 του ιδίου άρθρου, θεωρούνται ότι προέρχονται από άσκηση ιδιωτικού έργου και φορολογούνται σύμφωνα με την περ. β) της παρ. 2 του άρθρου 7 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013, Α’ 167).».