Άρθρο 5 Ιατρική και οδοντιατρική εξειδίκευση -Τροποποίηση παρ. 4 άρθρου 83 και παρ. 4 άρθρου 84 ν. 2071/1992

1. Στην παρ. 4 του άρθρου 83 του ν. 2071/1992 (Α΄ 123), περί της ιατρικής και οδοντιατρικής εξειδίκευσης, προστίθεται περ. δ΄ ως εξής:
«δ) Ο χρόνος εκπαίδευσης στην εξειδίκευση πρέπει να είναι συνεχής.
δα) Εξειδικευόμενος ιατρός ή οδοντίατρος που έχει διανύσει χρόνο εκπαίδευσης στην εξειδίκευση άνω των δώδεκα (12) μηνών και παραιτείται, προκειμένου να καταλάβει θέση ιατρού ή οδοντιάτρου κλάδου Ε.Σ.Υ., ή θέση μέλους Δ.Ε.Π. σε ελληνικό Α.Ε.Ι., δύναται να συνεχίζει την εκπαίδευση στην εξειδίκευσή του και να τοποθετείται ως υπεράριθμος εξειδικευόμενος σε αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό κέντρο, κατόπιν χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας, προκειμένου να συμπληρώσει τον προβλεπόμενο για την εξειδίκευση χρόνο εκπαίδευσης. Σε περίπτωση διορισμού του εξειδικευόμενου ιατρού ή οδοντιάτρου ως ιατρού ή οδοντιάτρου κλάδου Ε.Σ.Υ. σε αναγνωρισμένο για την εξειδίκευση εκπαιδευτικό κέντρο, ο ιατρός/οδοντίατρος δύναται να συνεχίζει την εκπαίδευσή του/της ως υπεράριθμος εξειδικευόμενος σε αυτό έως τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου για την εξειδίκευση χρόνου εκπαίδευσης, κατόπιν εισήγησης του Επιστημονικού Συμβουλίου και απόφασης τοποθέτησης του Διοικητή του Νοσοκομείου, χωρίς να απαιτείται χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας. Η συμπλήρωση του προβλεπόμενου για την εξειδίκευση χρόνου εκπαίδευσης, σύμφωνα με το πρώτο και το δεύτερο εδάφιο, πραγματοποιείται εντός δύο (2) ετών από τον διορισμό.
δβ) Σε περίπτωση διακοπής της εκπαίδευσης λόγω χορήγησης μακροχρόνιας αναρρωτικής άδειας, άδειας μητρότητας ή άδειας για ανατροφή παιδιού, η εκπαίδευση του εξειδικευόμενου συνεχίζεται μετά το πέρας του χρόνου άδειας έως την ολοκλήρωση του προβλεπόμενου ανά εξειδίκευση χρόνου».
2. Στην παρ. 2 του άρθρου 84 του ν. 2071/1992, περί εξειδίκευσης στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) και στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας (Μ.Ε.Ν.) Νεογνών, το τέταρτο εδάφιο καταργείται και κατόπιν νομοτεχνικών βελτιώσεων η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:

«2. Μετά τη συμπλήρωση συνεχούς υπηρεσίας και εκπαίδευσης του ιατρού σε Μ.Ε.Θ. ή Μ.Ε.Ν. Νεογνών, σύμφωνα με την παρ. 1, χορηγείται από τον Υπουργό Υγείας πιστοποιητικό εξειδίκευσης στην εντατικολογία. Για να εκδοθεί το πιστοποιητικό, απαιτείται θετική εισήγηση του οικείου διευθυντή της Μ.Ε.Θ. ή Μ.Ε.Ν. Νεογνών, της οικείας Επιστημονικής Επιτροπής και βεβαίωση του οικείου Διοικητικού Διευθυντή του νοσοκομείου για τον χρόνο υπηρεσίας στη Μ.Ε.Θ. ή στη Μ.Ε.Ν. Νεογνών. Στην περίπτωση κατά την οποία εξειδικευόμενος στην Εντατική Θεραπεία και Εντατική Νοσηλεία Νεογνών διακόπτει την εξειδίκευσή του για να καταλάβει θέση Επιμελητή Β` σε Μ.Ε.Θ. ή Μ.Ε.Ν. Νεογνών, ο απαιτούμενος χρόνος των δύο (2) ετών για τη χορήγηση, κατόπιν εξετάσεων, πιστοποιητικού εξειδίκευσης υπολογίζεται ως το άθροισμα του χρόνου εξειδίκευσης και του χρόνου υπηρεσίας σε Μ.Ε.Θ. ή Μ.Ε.Ν. Νεογνών ως Επιμελητή Β` του ενδιαφερομένου.».

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

  1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
  2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
  3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
  4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
  5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
  6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
  7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
  8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
  9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».