Εάν διαπιστωθεί από τα αρμόδια όργανα ελέγχου ότι λειτουργεί τράπεζα ιστών, οποιασδήποτε μορφής, χωρίς άδεια, κλείνονται με αιτιολογημένη απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Επιπλέον οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ, που εισπράττεται ως δημόσια έσοδο κατά τις διατάξεις περί ΚΕΔΕ. Οι παραβάτες δεν έχουν δικαίωμα να αιτηθούν τη χορήγηση άδειας λειτουργίας για δύο (2) χρόνια.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 51 – Λειτουργία τράπεζας ιστών χωρίς άδεια"
#1 Σχόλιο Από ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΩΜΠΗ Στις 9 Μαΐου 2011 @ 07:19
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις εταιρίες εξωτερικού που μέσω τοπικών αντιπροσώπων και σε επαφή με μαιευτήρες, συλλέγουν αίμα πλακούντα και στέλνουν τα δείγματα προς φύλαξη εκτός Ελλάδος
#2 Σχόλιο Από ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΩΜΠΗ Στις 9 Μαΐου 2011 @ 07:22
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για εταιρίες του εξωτερικού οι οποίες μέσω τοπικών τους αντιπροσώπων και σε συνεργασία με μαιευτήρες συλλέγουν δείγματα αίματος πλακούντα και τα αποστέλλουν προς φύλαξη εκτός Ελλάδος
#3 Σχόλιο Από Δρ. Γ. Καραβάνας, MSc, PhD Στις 17 Μαΐου 2011 @ 16:56
Εμφανίζεται αναντιστοιχία και έλλειψη αναλογικότητας μεταξύ του ύψους του προστίμου και την πιθανολογούμενη πρόκληση βλάβης (βλ. παρατηρήσεις άρθρου 35).
#4 Σχόλιο Από Νικόλαος Νικολαιδης Στις 17 Μαΐου 2011 @ 18:37
Τι σύμπτωση! Ένα εκατομμύριο Ευρώ η ποινή. Κάπου το είχα δει αυτό το εκατομμύριο… Α, ναί, στο ύψος της εγγυητικής επιστολής! Ας σοβαρευτούμε!