- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

Άρθρο 4 Συμβούλια κρίσης και επιλογής οδοντιάτρων και ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας – Τροποποίηση παρ. 2 και 5 άρθρου 7 ν. 4498/2017

 

1. Στην υποπερ. γγ. της περ. α) της παρ. 2 του άρθρου 7 του ν. 4498/2017 (Α΄ 172), περί των συμβουλίων κρίσης και επιλογής ιατρών Ε.Σ.Υ., προστίθεται νέο τρίτο εδάφιο και η υποπερ. γγ. διαμορφώνεται ως εξής:

«γγ. από τρεις (3) ιατρούς κλάδου Ε.Σ.Υ., που υπηρετούν στην Περιφέρεια της Δ.Υ.ΠΕ., με βαθμό Διευθυντή ή Συντονιστή, οι οποίοι επιλέγονται με κλήρωση μεταξύ των Διευθυντών ή Συντονιστών Διευθυντών της ίδιας ειδικότητας με τους κάθε φορά κρινόμενους, με τους αναπληρωτές τους, και ελλείψει αυτών από ιατρούς κλάδου Ε.Σ.Υ. άλλων βαθμών, ίδιας ειδικότητας με τους κρινόμενους ή, εάν ελλείπουν και αυτοί, από ιατρούς κλάδου Ε.Σ.Υ. της ίδιας ειδικότητας, οι οποίοι υπηρετούν σε οποιαδήποτε άλλη Δ.Υ.ΠΕ. Εάν η κρίση αφορά διευθυντική θέση και ελλείπουν οι ιατροί της ίδιας ειδικότητας με βαθμό Διευθυντή ή Συντονιστή Διευθυντή, επιλέγονται ιατροί κλάδου Ε.Σ.Υ. που υπηρετούν σε οποιαδήποτε άλλη Δ.Υ.ΠΕ.. Αν δεν υφίστανται ή δεν επαρκούν οι ιατροί του πρώτου και του δεύτερου εδαφίου, επιλέγονται με κλήρωση ιατροί άλλης ειδικότητας του οικείου τομέα που υπηρετούν στην Περιφέρεια της Δ.Υ.ΠΕ.
Η γραμματειακή υποστήριξη παρέχεται από δύο (2) γραμματείς, έναν (1) τακτικό και έναν (1) αναπληρωτή, ανά ειδικότητα, υπαλλήλους κλάδου ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ, που ορίζονται με την απόφαση συγκρότησης, μετά από πρόταση του Διοικητή της οικείας Δ.Υ.ΠΕ..»

2. Στην υποπερ. γγ. της περ. β) της παρ. 2 του άρθρου 7 του ν. 4498/2017 προστίθεται νέο τρίτο εδάφιο και η υποπερ. γγ) διαμορφώνεται ως εξής:

«γγ. από τρεις (3) ιατρούς κλάδου Ε.Σ.Υ., που υπηρετούν στην περιφέρεια της Δ.Υ.ΠΕ., με βαθμό Διευθυντή ή Συντονιστή Διευθυντή, οι οποίοι επιλέγονται με κλήρωση μεταξύ των Διευθυντών ή Συντονιστών Διευθυντών της ίδιας ειδικότητας με τους κάθε φορά κρινόμενους, με τους αναπληρωτές τους, και ελλείψει αυτών από ιατρούς κλάδου Ε.Σ.Υ. άλλων βαθμών ίδιας ειδικότητας με τους κρινόμενους ή, εάν ελλείπουν και αυτοί, από ιατρούς κλάδου Ε.Σ.Υ. της ίδιας ειδικότητας, οι οποίοι υπηρετούν σε οποιαδήποτε άλλη Δ.Υ.ΠΕ. Εάν η κρίση αφορά διευθυντική θέση και ελλείπουν οι ιατροί της ίδιας ειδικότητας με βαθμό Διευθυντή ή Συντονιστή Διευθυντή, επιλέγονται ιατροί κλάδου Ε.Σ.Υ. που υπηρετούν σε οποιαδήποτε άλλη Δ.Υ.ΠΕ.. Αν δεν υφίστανται ή δεν επαρκούν οι ιατροί του πρώτου και του δεύτερου εδαφίου, επιλέγονται με κλήρωση ιατροί άλλης ειδικότητας του οικείου τομέα που υπηρετούν στην Περιφέρεια της Δ.Υ.ΠΕ..
Η γραμματειακή υποστήριξη παρέχεται από δύο (2) γραμματείς, έναν (1) τακτικό και έναν (1) αναπληρωτή, ανά ειδικότητα, υπαλλήλους κλάδου ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ, που ορίζονται με την απόφαση συγκρότησης, μετά από πρόταση του Διοικητή της οικείας Δ.Υ.ΠΕ..»

3. Στο τέλος της περ. γ) της παρ. 5 του άρθρου 7 του ν. 4498/2017 προστίθεται εδάφιο και η περ. γ διαμορφώνεται ως εξής:
«γ. τρεις (3) ιατρούς, με βαθμό Διευθυντή ή Συντονιστή, οι οποίοι επιλέγονται με κλήρωση μεταξύ των Διευθυντών ή Συντονιστών Διευθυντών της ίδιας ειδικότητας με τους κάθε φορά κρινόμενους, με τους αναπληρωτές τους και ελλείψει αυτών από ιατρούς άλλων βαθμών, ίδιας ειδικότητας με τους κρινόμενους ή, εάν ελλείπουν και αυτοί από ιατρούς κλάδου Ε.Σ.Υ. ίδιας ειδικότητας με τους κρινόμενους, από εκείνους που υπηρετούν σε νοσοκομεία αρμοδιότητας και εποπτείας της οικείας Δ.Υ.ΠΕ. ή, ελλείψει αυτών, οποιασδήποτε άλλης Δ.Υ.ΠΕ. Αν δεν υφίστανται ή δεν επαρκούν οι ιατροί του πρώτου και του δεύτερου εδαφίου, επιλέγονται με κλήρωση ιατροί άλλης ειδικότητας του οικείου τομέα που υπηρετούν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου».