1. Το τρίτο εδάφιο, στην παράγραφο 2, του άρθρου 70 του β.δ. 11 Οκτωβρίου/7 Νοεμβρίου 1957 (225 Α) αντικαθίσταται ως εξής: «Το Πειθαρχικό Συμβούλιο που εκδίδει την καταδικαστική απόφαση αποφαίνεται και για το αν η προθεσμία της έφεσης και η άσκησή της έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα».
2. Το πρώτο εδάφιο στην παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου αντικαθίσταται ως εξής: «Η έφεση συνοδεύεται από παράβολο 100 ευρώ, εκτός εάν ο εκκαλών είναι ο ιατρικός ή οδοντιατρικός σύλλογος».
Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Το θέμα είναι ιδιαίτερα δαιδαλώδες και θα πρέπει η αντιμετώπισή του να είναι σύνθετη. Αλλά επιτέλους δεν μπορεί αυτό το στίγμα να ταλαιπωρεί όλους τους γιατρούς γιατί πραγματικά υπάρχουν και αυτοί που νιώθουν άδικα στιγματισμένοι. Ακόμη και να είναι πολύ λίγοι θα πρέπει κάποτε το σύστημα να τους δικαιώσει για τη μέχρι τώρα στάση τους.
Δεν ξέρω αν η τροποποίηση σκοπό έχει την είσπραξη μόνο των 100 ευρώ για την αύξηση των εσόδων! Για ν’αποφεύγονται όμως τα φάκελάκια, θα πρέπει να βρεθεί ένα αντικειμενικό σύστημα εισαγωγής στα Νοσοκομεία το οποίο δεν θάχει καμιά σχέση με τον γιατρό που θα κάνει την επέμβαση! Όσο οι γιατροί αυτοί μπορούν να επηρρεάζουν την σειρά εισαγωγής αλλά και τον γιατρό που θα κάνει την επέμβαση, θα το πράττουν αυτό με το φακκελάκι! Επίσης, θα πρέπει να δοθούν κίνητρα και εγγυήσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας τους, σε όσους καταγγέλουν γιατρούς για φακκελάκια και συνδράμουν στην σύληψή τους! Βέβαια, μεγάλη ευθύνη γι’αυτό φέρουν και οι ασθενείς που πολλές φορές, χωρίς να τους το ζητήσει ο γιατρός, δωροδοκούν γιατρό και νοσοκόμες για να τύχουν ιδιαιτέρας μεταχείρισης σε βάρος άλλων ασθενών! Θα σας αναφέρω μόνο ένα γεγονός που μου διηγήθηκε φίλος μετανάστης στο Βέλγιο! Όταν γέννησε η κόρη του σε Νοσοκομείο και έδωσε 100 ευρώ στην νοσοκόμα που του το ανήγγελε, έβγαλε ένα 24ωρο στο κρατητήριο καταγγελθείς απ’την ίδια την Νοσοκόμα, ότι επεχείρισε να την δωροδοκήσει! Είδαν κι’έπαθαν να εξηγήσουν στούς αστυνομικούς για το Οθωμανικό μας κατάλοιπο, κοινώς «μπαξίσι»!