Άρθρο 14 Εθνική Στρατηγική για τα δεδομένα του δημοσίου τομέα

1. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συντάσσει και επικαιροποιεί την Εθνική Στρατηγική για τα δεδομένα του δημοσίου τομέα, όπως αυτός ορίζεται στην περ. (α) της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’ 143), εφεξής «Εθνική Στρατηγική», η οποία καθορίζει τις βασικές αρχές, το πλαίσιο και τις κατευθύνσεις για την παροχή και χρήση των δεδομένων του δημοσίου τομέα, καθώς και τις ειδικότερες αρχές που διέπουν κάθε οριζόντια ή τομεακή πρωτοβουλία προς τον σκοπό αυτό.
2. Η Εθνική Στρατηγική περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον:
α) τους στόχους και τις προτεραιότητες για την παροχή και χρήση των δεδομένων του δημοσίου τομέα,
β) το πλαίσιο διακυβέρνησης για την επίτευξη των στόχων και των προτεραιοτήτων της περ. α), συμπεριλαμβανομένου του ρόλου των λοιπών αρμόδιων φορέων,
γ) τον προσδιορισμό των βασικών δεικτών απόδοσης για την ετοιμότητα, τη διάθεση και την απόδοση των δεδομένων του δημοσίου τομέα,
δ) αναφορά των προγραμμάτων εκπαίδευσης, ευαισθητοποίησης και κατάρτισης και των σχεδίων έρευνας και ανάπτυξης, για την επίτευξη των στόχων της περ. α) και
ε) κατευθύνσεις για την εθνική πολιτική για τα ανοιχτά δεδομένα.
3. Η Εθνική Στρατηγική έχει πενταετή διάρκεια, επικαιροποιείται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες και τις τεχνολογικές εξελίξεις και είναι δεσμευτική για όλους τους φορείς του δημόσιου τομέα, στους οποίους αφορά.
4. Η Εθνική Στρατηγική εγκρίνεται με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κοινοποιεί στους φορείς του δημόσιου τομέα την πράξη του πρώτου εδαφίου, συνοδευόμενη από κατευθυντήριες οδηγίες για την εφαρμογή της.

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

  1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
  2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
  3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
  4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
  5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
  6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
  7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
  8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
  9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».