Άρθρο 8 Νοσοκομεία στα οποία λειτουργούν Κέντρα Τραύματος Επιπέδου I

  1. Κέντρα Τραύματος Επιπέδου I λειτουργούν στα ακόλουθα πέντε (5) νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής:

α. Στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»,

β. στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ»,

γ. στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»,

δ. στο Γενικό Νοσοκομείο «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» Βούλας και

ε. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».

  1. Κέντρα Τραύματος Επιπέδου I λειτουργούν στα ακόλουθα τρία (3) νοσοκομεία της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

α. Στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»,

β. στο «ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» και

γ. στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου».

  1. Κέντρα Τραύματος Επιπέδου I λειτουργούν στα ακόλουθα πέντε (5) νοσοκομεία της υπόλοιπης επικράτειας:

α. Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης,

β. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου,

γ. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων,

δ. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και

ε. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ».

  1. Κέντρα Παιδιατρικού Τραύματος Επιπέδου I λειτουργούν στα ακόλουθα νοσοκομεία:

α. Στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» και

β. στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ».

  1. Το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ Ε.Ε.Σ.» και το Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ» λογίζονται ως Κέντρα Τραύματος Επιπέδου Ι με δυνατότητα αντιμετώπισης έως μέτριας βαρύτητας τραύματος (Προτεραιότητα 2) ασθενείς. Σε περίπτωση προσέλευσης τραυματία με πολύ υψηλή πιθανότητα απειλής για τη ζωή (Προτεραιότητα 1) στα νοσοκομεία του πρώτου εδαφίου, ο τραυματίας αντιμετωπίζεται αρχικά στα νοσοκομεία αυτά και όταν η κλινική του κατάσταση το επιτρέπει, μεταφέρεται σε ένα από τα νοσοκομεία της παρ. 1.
  • 10 Ιανουαρίου 2025, 21:37 | Αθανάσιος Μαρίνης

    Με έκπληξη και λύπη διαπίστωσα ότι ένα απο τα πιο μάχιμα Νοσοκομεία κορμού που υποδέχεται τεράστιο όγκο τραύματος όλων των επιπέδων βαρύτητας από την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την ΝοτιοΑνατολική Αττική, τα νησιά του Αργοσαρωνικου, το ΓΝ Πειραιά «Τζάνειο», δεν συμπεριλήφθηκε καθόλου στα κέντρα τραύματος επιπέδου Ι. Τουλάχιστον πρέπει να συμπεριληφθεί στα Νοσοκομεία της παραγράφου 5 του άρθρου 8.

  • 10 Ιανουαρίου 2025, 11:18 | ΤΡΙΑΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Στον καθορισμό των κέντρων τραύματος δεν συμπεριλαμβάνεται σχεδόν κανένα επαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο.
    Πχ το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου το οποίο διαθέτει αξονικό και μαγνητικό τομογράφο, αγγειοχειρουργό, νευροχειρουργό, επεμβατικό ακτινολόγο,όλες τις βασικές χειρουργικές και ορθοπαιδικές ειδικότητες. μοναδα εντατικής θεραπείας Αίθουσα ανάνηψης και αναζωογόνησης, διάθεση χειρουργικών αιθουσών
    Καλύπτει όλα τα Δωδεκάνησα και μεγάλο τμήμα του Νότιου Αιγαίου. Ατιμετωπίζει μεγάλο αριθμό ατυχημάτων και τραυμάτων και ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό τραυματιών τον χρόνο (.300.00 κατοίκων την θερινή περίοδο και πληθυσμό μονίμων >100.000
    Κατά τ γνώμη μας κρίνεται απαραίτητη η διαμόρφωση κέντρου τραύματος.

  • 8 Ιανουαρίου 2025, 19:20 | Ελένη Παραρά

    Η κατάταξη του ΓΝΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ στα κέντρα τραύματος ΙΙ αντί του Ι σε ποιά δεδομένα βασίζεται; Οι χειρουργικές ειδικότητες που διαθέτει είναι περισσότερες από το ΓΝΑ ΚΑΤ, ενώ επιπλέον έχει οφθαλμιάτρους που εφημερεύουν καθημερινά.

  • 8 Ιανουαρίου 2025, 16:56 | ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑΣ

    Ελπίζω να είναι ατυχής παράλειψη που δεν αναφέρεται το Τζάνειο Νοσοκομείο στα Νοσοκομεία που θα λειτουργούν Κέντρα Τραύματος. Το Νοσοκομείο του Πειραιά υποδέχεται το τραύμα από τη νησιωτική Ελλάδα,τη Πελοπόνησσο και την Αττική πάρα πολλά χρόνια. Στην Ορθοπεδική κλινική αντιμετωπίζονται σύνθετες κακώσεις σπονδυλικής στήλης και πυελικού δακτυλίου με επιτυχία και αποτελέσματα εφάμιλλα κέντρων του εξωτερικού. Καμιά Ορθοπεδική κλινική του ΕΣΥ στον Ελλαδικό χώρο δε μπορεί να αντιμετωπίσει ολιστικά τραυματία με κάταγμα ΣΣ, πυέλου, μηριαίου, κνήμης, κάτω και άνω άκρου.
    Παρακαλώ αναθεωρήστε τις επιλογές και τους σχεδιασμούς σας.

  • 8 Ιανουαρίου 2025, 13:24 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΡΕΚΑΤΕΣ

    Συγνώμην εκ παραδρομης γραφτηκε οτι » το ΤΖΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ να μην συμπεριληφθει στα Κέντρα Τραυματος, καθώς δεν υπολείπεται σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία».

    Το σωστό είναι να γραφτεί οτι » το ΤΖΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ πρέπει να συμπεριληφθεί στα Κέντρα Τραύματος, καθώς δεν υπολείπεται σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία».

  • 8 Ιανουαρίου 2025, 12:00 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΡΕΚΑΤΕΣ

    Το Τζάνειο Νοσοκομείο είναι γνωστό οτι δέχεται πολυτραυματίες εδω και πολλά χρόνια. Καλύπτει περιστατικά τραύματος που προέρχονται απο τον Πειραιά, την ΑΤΤΙΚΗ, την Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Νησιωτική Ελλάδα κ.λ.π. Διαθέτει σχεδόν όλες τις ειδικότητες που μπορούν να καλύψουν όλη την γκάμα των περιστατικών που μπορούν να συμβούν στον πολυτραυματία, δηλαδή διαθέτει ΜΕΘ (έχει ISO απο το 2015), Χειρουργικές κλινικές, Νευροχειρουργική κλινική, Ορθοπεδική κλινική (Πανελλήνιο Κέντρο Αναφοράς Καταγμάτων Πυέλου), Μαιευτική-Γυναικολογική κλινική, Ουρολογική κλινική, Ακτινολογικό τμήμα για αγγειογραφίες και εμβολισμούς, Ωτορινολαρυγγική κλινική, Οφθαλμολογική κλινική, κάλυψη με Θωρακοχειρουργό και αγγειοχειρουργό, κ.λ.π. Επιπλέον, η Νευροχειρουργική κλινική διαθέτει τεράστια εμπειρία στην αντιμετωπιση των σοβαρών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων. Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας περίπου το 25% των εισαγωγών στη ΜΕΘ είναι πολυτραυματίες, που δείχνει την μεγάλη εμπειρία στα περιστατικά αυτά. Επίσης, η ΜΕΘ ΤΖΑΝΕΙΟΥ συμμετείχε σε διεθνείς μελέτες, που αφορούσαν τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και στις οποίες συμμετείχαν και άλλες αντίστοιχες Ευρωπαϊκές ΜΕΘ. Τα αποτελέσματα απο τη ΜΕΘ Τζανείου ήταν άριστα και ήταν απολύτως συγκρίσιμα με εκείνα των Ευρωπαϊκών. Συμπερασματικά, νομίζω οτι το ΤΖΑΝΕΙΟ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟ πρέπει να μη συμπεριληφθεί στα Κέντρα Τραύματος, καθώς δεν υπολείπεται σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία

  • 7 Ιανουαρίου 2025, 21:18 | Π.Τσελιωτη

    Το Τζάνειο Νοσοκομείο εδω και δεκαετίες πρωταγωνιστεί στην αντιμετώπιση του πολυτραυματος οχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά αλλά και σε όλη την 2η Υγειονομική Περιφέρεια υποδεχόμενο περιστατικά και από τη νησιωτική χώρα , ιδίως κατά την τουριστική περίοδο.Έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του αντιμετωπίζοντας ολιστικά και αποτελεσματικά τους πολυτραυματίες καθώς διαθέτει ειδικότητες και οργανωμένες κλινικές που μπορούν να υποστηρίξουν τον πολυτραυματία.Συγκεκριμένα διαθέτει ορθοπαιδική κλινική με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στην αντιμετώπιση ττων καταγμάτων και ιδίως στα κατάγματα Πυελικού δακτυλιου και κοτύλης (Πανελληνιο Κέντρο Αναφοράς Καταγμάτων Πυέλου) αλλά και στις κακώσεις σπονδυλικής στήλης. Επιπλέον, διαθέτει Νευροχειρουργική κλινική με τεράστια εμπειρια στην αντιμετωπιση των σοβαρών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διαθέτει τεράστια εμπειρία στην αντιμετώπιση των πολυτραυματιών καθώς καλείται πολυ συχνά να νοσηλευει αθενείς με σύνθετες κακώσεις που απαιτουν εξειδικευμένο monitoring και αντιμετωπιση των επιμέρους τραυμάτων τους. Σε διεθνείς μελετες που αφορούσαν αντιμετώπιση κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων και συμμετείχε η ΜΕΘ Τζανείου μαζί με αντιστοιχες Ευρωπαϊκές Μονάδες, η ΜΕΘ Τζανείου παρουσίασε άριστα αποτελέσματα συγκρίσιμα με εκείνα των Ευρωπαϊκών. Θα ήταν άδικο επομένως να μη συμπεριληφθεί το Τζάνειο στα Κέντρα Τραύματος, καθώς δεν υπολείπεται σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία

  • 5 Ιανουαρίου 2025, 22:23 | Ευάγγελος Ρουστάνης

    Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

    θεωρώ ότι 3 κέντρα στη Θεσσαλονίκη είναι πάρα πολλά. Εξάλλου, θα υπάρξουν μεγάλες δυσκολίες στην εύρεση χώρων και προσωπικού προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά τα 2 από τα 3 νοσοκομεία.
    Νομίζω ότι μόνο το Παπαγεωργίου αρκεί για να λειτουργήσει ως κέντρο τραύματος, με την προϋπόθεση ότι το Τραύμα θα λειτουργεί κάθε μέρα, 7/30/365 μέρες. Έχει χώρο για ελικοδρόμιο και έχει αναισθησιολόγους να διαθέσει στο Τραύμα

    Με εκτίμηση

  • 3 Ιανουαρίου 2025, 21:17 | Ι ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

    Στη παράγραφο 5 του άρθρου 8 θα πρέπει να προστεθεί και το Γ.Ν ΤΖΑΝΕΙΟ Πειραιά .
    Είναι το μοναδικό Νοσοκομείο κορμού που δεν αναφέρετε καθόλου. Σταθερά εξυπηρετεί την 2η ΥΠΕ Αττική και νησιά στο τραύμα κάθε 4η ημέρα εφημερίας.
    Επίσης στα 5 Νοσοκομεία κατηγορίας Ι συμπεριλαμβάνετε το Ασκληπείο χωρίς να διαθέτει μαγνήτικο τομογράφο ,αγγειοχειρουργική και Θωρακοχειρουργικη κλινική.

  • 3 Ιανουαρίου 2025, 21:26 | Ι ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

    Στη παράγραφο 5 του άρθρου 8 θα πρέπει να προστεθεί και το Τζάνειο Νοσοκομείο.
    Είναι το μοναδικό Νοσοκομείο κορμού που δεν αναφέρετε καθόλου. Σταθερά εξυπηρετεί την 2η ΥΠΕ Αττική και νησιά στο τραύμα κάθε 4η ημέρα εφημερίας.
    Επίσης στα 5 Νοσοκομεία κατηγορίας Ι συμπεριλαμβάνετε το Ασκληπείο χωρίς να διαθέτει μαγνήτικο τομογράφο ,αγγειοχειρουργική και Θωρακοχειρουργικη κλινική.

  • 30 Δεκεμβρίου 2024, 22:39 | Ιωάννης Παπαχρήστος

    To Τζάνειο Νοσοκομείο εδώ και χρόνια πρωτοστατεί επάξια στην αντιμετώπιση του βαρέος τραύματος και η Ορθοπεδική Κλινική του είναι η μόνη στον Ελλαδικό χώρο όπου αντιμετωπίζονται όλα τα κατάγματα Πυελικού Δακτυλίου και Κοτύλης όπως και Σπονδυλικό κάταγμα. Μοναδικός Συνδυασμός.Εκτός των άλλων έχει εξειδικευμένους οεθοπαιδικούς στο Τραύμα,εκπαιδεμένους σε Fellowships στο εξωτερικό και αυτό ειναι γνωστό σε όλη την ορθοπεδική κοινότητα.Καθημερινά παραπέμπονται ορθοπεδικά περιστατικά τραύματος από τα 4 σημεία της χώρας.
    Επίσης ως νοσοκομείο έχει όλες τις προυποθέσεις(ειδικότητες-εξοπλισμός) σύμφωνα με το Νομοσχέδιο για να ενταχθεί στα Κέντρα Τραύματος Επιπέδου 2. Εφημερεύει Ισάξια με το Θριάσιο!!
    Καλύπτει περισσότερα και δυσκολότερα περιστατικά τραύματος από πολλά μεγάλα Νοσοκομεία και έχει εξελιχθεί σε Πανελλήνιο Κέντρο Αναφοράς Καταγμάτων Πυέλου!!
    Για ποιό λόγο απαλοίφθηκε η αναφορά του στο Άρθρο 8?Θα είναι εγκληματικό εάν δεν περιληφθεί ως Κέντρο Τραύματος στο Νομοσχέδιο

  • 28 Δεκεμβρίου 2024, 20:59 | Vasily Psaromatis

    Bravo θα μπορούσε και στην Πελοπόννησο

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

  1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
  2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
  3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
  4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
  5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
  6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
  7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
  8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
  9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».