Άρθρο 24 Αντικείμενο

Αντικείμενο του παρόντος Μέρους είναι:

α) ο καθορισμός των επαγγελματικών δικαιωμάτων των διαιτολόγων – διατροφολόγων,

β) η θεσμοθέτηση της έννοιας της διαιτολογικής και διατροφολογικής πράξης και

γ) η πρόβλεψη ποινικών κυρώσεων σε περιπτώσεις αντιποίησης επαγγέλματος.

  • 31 Μαρτίου 2025, 10:46 | Ελένη Μελενικιώτη

    Το Άρθρο 24 και 25 θα πρέπει να περιλαμβάνει έναν αναλυτικό κατάλογο των επαγγελματικών δραστηριοτήτων που μπορούν να ασκούν οι διαιτολόγοι-διατροφολόγοι,
    με τα αναλυτικα επαγγελματικα δικαιώματα δίνοντας έμφαση στη συνεργασία τους με άλλους επαγγελματίες υγείας και στη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.
    Είναι ουσιώδες να αναδειχθεί ο επιστημονικός ρόλος του επαγγέλματος, καθώς και η ικανότητα των διαιτολόγων-διατροφολόγων να αναπτύσσουν και να εφαρμόζουν εξατομικευμένα διατροφικά προγράμματα βασισμένα σε επιστημονικά τεκμηριωμένα δεδομένα.
    Επιπλέον, το άρθρο θα πρέπει να αποσαφηνίζει τη συνεργασία των διαιτολόγων-διατροφολόγων με άλλους επαγγελματίες υγείας, όπως οι ιατροί, και να καθορίζει σαφώς τα όρια της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Παράλληλα, είναι σημαντικό να προβλεφθεί η ενσωμάτωση σύγχρονων τεχνολογικών μεθόδων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης εξειδικευμένων μηχανημάτων για την ανάλυση και τη βελτίωση της διατροφικής, φυσικής και μεταβολικής κατάστασης των ατόμων που λαμβάνουν διαιτολογικές υπηρεσίες.

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

  1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
  2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
  3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
  4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
  5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
  6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
  7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
  8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
  9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».