ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΠΟΡΟΙ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Άρθρο 10 Κανονισμός λειτουργίας

  1. Με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Σ.Δ.Δ.Ε, ο οποίος εκδίδεται σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 21, ρυθμίζονται ειδικότερα οργανωτικά και λειτουργικά θέματα του Σ.Δ.Δ.Ε. που αφορούν ιδίως:

α) στη σύγκληση, τις αρμοδιότητες, τα καθήκοντα, τον αριθμό των μελών και τον τρόπο λήψης των αποφάσεων από το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διοικούσα Επιτροπή κάθε Περιφερειακού Τμήματος,

β) στη σύγκληση, την απαρτία, τις αρμοδιότητες και τον τρόπο λήψης των αποφάσεων από τη Γενική Συνέλευση των μελών της Κεντρικής Διοίκησης και τις Περιφερειακές Συνελεύσεις κάθε Περιφερειακού Τμήματος,

γ) στην εκλογή και τη σύνθεση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου και της Διοικούσας Επιτροπής κάθε Περιφερειακού Τμήματος,

δ) στην εκλογή των μελών και τη συγκρότηση της Κεντρικής Εξελεγκτικής Επιτροπής και της Εξελεγκτικής Επιτροπής κάθε Περιφερειακού Τμήματος,

ε) στην εκλογή των μελών κάθε Περιφερειακής Συνέλευσης στη Γενική Συνέλευση των μελών,

στ) στις ειδικότερες αρμοδιότητες των Περιφερειακών Τμημάτων, καθώς και την κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ αυτών και της Κεντρικής Διοίκησης,

ζ) στους όρους συγκρότησης και λειτουργίας των επιτροπών εργασίας για την υλοποίηση των καταστατικών σκοπών του Συλλόγου και

η) στην οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών της Κεντρικής Διοίκησης και των Περιφερειακών Τμημάτων, την κατανομή του προσωπικού και τις ειδικότερες αρμοδιότητες του προσωπικού.

2. Αν συντρέχει η περίπτωση του δευτέρου εδαφίου της παρ. 4 του άρθρου 9, με τον Κανονισμό Λειτουργίας καθορίζονται ο αριθμός των μελών της Γενικής Συνέλευσης των μελών, η διαδικασία κατανομής του αριθμού των αντιπροσώπων στα Περιφερειακά Τμήματα και η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των αντιπροσώπων κάθε Περιφερειακού Τμήματος στη Γενική Συνέλευση των μελών.

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

  1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
  2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
  3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
  4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
  5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
  6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
  7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
  8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
  9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».