Τέλος τονίζονται οι αντιφάσεις που ακόμη μια φορά δεν εξαλήφθηκαν:
Τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά επιταχύνουν τον χρόνο εξέλιξης αλλά η προσμέτρησή τους για της θέσεις ευθύνης είναι υποβαθμίσμένη. Αντίστοιχα προνομιακά μεταχειρίζονται οι απόφοιτοι ΕΣΔΔΑ που ήδη έχουν προνομιακή μεταχείρηση ως προς την είσοδό τους στο δημόσιο και ως προς την βαθμολογική τους εξέλιξη.
Οι αναπληρωτές προιστάμενοι προηγούνται στο πλαίσιο των διαδικασιών νέας διεκδίκησης θέσεων ευθύνης και η υπηρεσία τους προσμετράται, αλλά δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη για τους αντικαταστάτες/αναπληρωτές αυτών
Ενώ στις αξιολογήσεις τους αρκετοί υπάλληλοι κρίνονται ως υψηλών προσόντων με αποτέλεσμα που αναλύθηκε προηγούμενα, οι ίδιοι υπάλληλοι κρίνονται ανεπαρκείς ως προς τις δεξιότητές τους από τους ίδιους προιστάμενους και η σεμιναριακή εκπαίδευσή τους είναι απαραίτητη.
Συνεχίζει να παραμένει αναπάντητο το ερώτημα περί ουσίας και αντρικειμενικότητας της κρίσης της συνάφειας των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων με το αντικείμενο της υπηρεσίας τη στιγμή που σε θέσεις διοικητικού προσλαμβάνονται φιλόλογοι, κοινωνιολόγοι, θεολόγοι,πτυχία τα οποία δεν έχουν πρακτικά καμία συνάφεια με το αντικείμενο των θέσεων εκτός εκπαίδευσης. Δεν μπορεί να συνεχίζουμε να μιλάμε για συνάφεια τη στιγμή που ένας ΤΕ οποιουδήποτε κλάδου μπορεί να γίνει ΠΕ διοικητικού με ένα πτυχίο άσχετο με το αρχικό πτυχίο με βάση το οποίο προσελήφθεί και με το οπόιο δεν έχει καμία συνάφεια, και καμία συνάφεια κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει όυτε με τα υπηρεσιακά του καθήκοντα.
Ελπίζω με τον νέο Νόμο να μην δίνεται η δυνατότητα στον Δήμαρχο η άλλο αρμόδιο όργανο να τοποθετεί τους προϊσταμένους της αρεσκείας του για πολλά χρόνια χωρίς βέβαια αξιοκρατικά κριτήρια.
Συνεισφέρετε στον δημόσιο διάλογο!
Γράψτε το σχόλιό σας
Μπορείτε να συμμετέχετε χωρίς λογαριασμό, επιβεβαιώνοντας μόνο το email σας, ή με σύνδεση μέσω TaxisNet, που επιβεβαιώνει την ταυτότητά σας. Σε κάθε περίπτωση, εσείς επιλέγετε αν το όνομά σας θα εμφανίζεται δημόσια στο σχόλιό σας.